Säätöalusta

Työpäivän jälkeen, istuessani auton takapenkillä matkalla kohti kotia, ajatus riivaa minua. Ajatus on oman pilven (owncloud) rakentaminen. Otan puhelimeni esiin, laitan sen 10” näytön sisälle, yhdistän sen näppäimistöön. Nyt kun minulla on pieni läppäri avaan VPN yhteyden kotiin, kirjaudun reitittimelle ja Home serverille. WOL käskyt liikkeelle ja TUPESXP001 herää henkiin. Home serverin kautta luon uuden Linux pohjaisen virtuaalikoneen aikaisemmin tekemäni Linuxpohjan avulla TUPESXP001:lle. Virtuaalikoneen bootattua pystyyn otan yhteyden siihen puhelimeni SSH ohjelmalla ja alan asentamaan. Turkuun päästyämme oma pilvi on pystyssä omassa sisäverkossani ja työpöytäohjelmisto on asennettua virtuaali Windows 7 koneelle (TUVW07D001). Olen tyytymätön, ohjelmiston versio Ubuntun repoissa oli vanha. Pitää käsin alkaa säätämään.

Viikko takaperin tein oikeasti noin. Puhelimeni on Asus Padfone. Kotini reititin on Buffalon WHR-G125, missä on Tomato firmware OpenVPN variaatiolla. Kellarissa lepää Atom pohjainen Microsoft Home Server, sekä 2 kappaletta räkkipalvelimia, nimeltään TUPESXP001 ja TUPESXP002. Näissä pyörii VMwaren ESXi ilmainen versio. Yläkerrassa nukkuu Nightmare, pääkoneeni – täysin valmiina palvelemaan jos tarve tulee. Tämä koko paketti mahdollistaa säätämisen mistä vain milloin vain ja tätä olen halunnut kauan. Nyt vain aika on säätämiseni rajoitteena.

Suunnitelmissani on lisätä laitteistoa ainakin parilla vanhalla läppärillä ja vähän muullakin raudalla. Home server pitää uusia, verkkolaitteisto on vanhaa…Kerron tästä myöhemmin

Mites vihreät arvot? – Ne on kovassa huudossa tässä taloudessa. Talossa aina hereillä on vain läjä verkkolaitteita netin ja sisäverkon ylläpitämiseen sekä Home server. Kaikki muut laitteet nukkuvat tai ovat sammuksissa ja herätän ne WOL:n avulla tarvittaessa.

Yksinkertaistettuna se näyttää tältä

Simple home

Leave a Reply