4 litraa akkuvettä ja 450 millilitraa verta

Nyt kun alan tosissani kellottamaan konetta joudun rakentamaan jäähdytyksen useamman kerran ja joka kerta nesteet pitää vaihtaa. Olen oppinut kantapään kautta että käyttämäni asiat ovat aina likaisia.  Jos laitan kierrosta puretun nesteen takaisin koneeseen lopputulos on rähmää vesisäiliön pohjalla. Siksi tämän päivän listalla oli akkuveden (4 litraa) osto. Samantein kun olin liikkeellä kävin vuotamassa verta veripalveluun.

Verenluovutuksen rasitus oli sen verta kova, että jaksoin tänään vain purkaa olemassa olevan vesikierron, rakentaa puolet emo+näytönohjain loopista sekä hieman valmistella emolevyn CPU looppia. Tällä rakennuskierroksella koitan vaihtaa lämpölevyt lämpötahnaan emolevyn piirisarjan jäähdytyksessä. Katsotaan onnistuuko se. Mahdollisuus siihen että jäähdytin ei ota kunnolla kiinni jäähdytettäviin piireihin on olemassa.

En starttaa konetta tänään, koska näytönohjainten purun yhteydessä pääsi nestettä taas tippumaan emolevylle. Tästä opimme sen että näytönohjaimet pitää olla sidottuna toisiinsa kun konetta käytetään ilman koteloa.

Leave a Reply