Tyyli ennen tarkoitusta ja mitä siitä seuraa

LähtitilaOlen käyttänyt vesijäähdytteistä PC:tä vuosia. Olen rakentanut kolme konetta ja kolme eri vesijäähdytysratkaisua. Jokainen uusi jäähdytysratkaisu on ollut edeltäjäänsä tehokkaampi. Kolmannella kertaa kiinnitin huomiota järjestelmän näyttävyyteen. Yksi näyttävyyteen vaikuttava tekijä on letkujen kiristimien poisjättäminen. Liittimen ollessa riittävän iso ja letkun riittävän pieni kiristin on turha. Muutama päivä sitten tapahtui harrastajan pahin painajainen Painajaiselleni – vesijäähdytyksen letku irtosi koneen ollessa käynnissä. Tarkemmin ottaen CPU blokin alempi letku irtosi liittimestään ja parissa sekunnissa koko kierto oli tyhjänä. Muutaman lisäsekunnin kuluttua koko kone oli sammutettuna – minun toimesta.

Selvittyäni shokista purin koneen palasiin ja jätin osat viikoksi kuivumaan kellariin. Perjaintaina testasin emolevyn, prosessorin, virtalähteen ja RAID-ohjaimen. Kone käynnistyi kauniisti ja Windows ilmoitti että kone ei ole viimeksi sammuttetu oikein. Olin melkoisen tyytyväinen tilanteeseen. Näytönohjaimet olivat ainoat osat, jotka voisivat olla täysin kuolleita.

Tänään testasin näytönohjaimetkin ja nyt näyttää siltä että kaikki toimii! Tilanteesta on selvitty pelkällä järkyttymisellä.

2305201116623052011167270520111752905201117629052011177

Nyt alkaa uudelleenrakennusprojekti. Tämä tapaturma antoi minulle mahdollisuuden palata korjaamaan ne kauneusvirheet mitä jätin Nightmareen ensimmäisellä rakennuskierroksella.

Tavoitteeni koneelle on:

 • Viimeistelty ulkonäkö
  • Johdot, ruuvit, letkut
 • Tuulettimien vaihto
  • 3 kpl uusia tuulettimia korvaamaan vanhoja ja äänekkäitä
 • 4.5GHz CPU:n kellotaajuudeksi
 • Ylikellotetaan näytönohjaimet
 • Uudelleenasennetaan Windows
  • Varmistetaan että konfiguraatioiden turvakopiointi toimi oikeasti
  • Korjataan lipsahdukset ohjelmien asennuksissa
  • Luvataan pyhästi itselle että tämän jälkeen ei päivitetä näytönohjaimen ajureita. – Siitä on joka kerta tullut ongelmia.

Leave a Reply