Kaapelointisuunnitelmia ja firmiksen päivitystä

Laitteen kaikkien firmisten päivittäminen meni yllättäen useampi tunti. Lähinnä hankaluudet johtuivat boottavan tikun luomisesta, sekä vanhan tikun korjaamisesta, mitä ei välttämättä olisi tarvinnut juuri tähän kohtaan tehdä.

Kaikissa kiintolevyissäni on nyt uusimmat firmwaret. Myös muut laitteet kuten RAID ohjain sekä emolevy on päivitetty. Näytönohjainten kohdalla jätän kikkailun vielä väliin. Katselin vielä ylikellotusoppaita ja löysin yhden pienen jännitemuutoksen jolla voisin saada taas hieman nopeamman CPU:n. Kikka onnistui, kone käy nyt 4.1 GHz. Näytönohjaimet kellotin AMD:n sallimaan maximiin 900MHz / 1300MHz (org. 800MHz / 1300MHz). Siinä on siis “lopulliset” kellotukseni.

Illan aikana ihmettelin myös tuulettimien kaapelointia ja keksin tavan kaapeloida tuulettimet järkevämmän. Yläjäähdyttimen tuuletin tulee ottamaan virtaa keskeltä emoa Power fan liittimestä. Kyseistä liitintä voi hallita ohjelmallisesti. Toinen liitin jota voin käyttää ja jota myös voi ohjata ohjelmallisesti on Chassis FAN. Se liitin on sijoitettuna emolevyn alalaitaan, juuri oikeaan paikkaan alakerran jäähdytintä varten. Näin ollen voin kontrolloida Windowsista koneen meteliä. Johdotuksen säädön vuoksi joudun irrottamaan emolevyn, sekä kolvaamaan alakerran liittimet yhteen liittimeen. Alakerran tuulettimien yhteenlaskettu virrantarve on 0.9 ampeeria. Kävin vielä kerran EVGA:n sivuilla tarkistamassa, että emolevy kestää kyseisen kuorman. Virallinen FAQ sanoo että se kestää. Siihen uskomme.Smile

Seuraava virittely on RAID ohjaimen parametrit. Nettiä surffaten koitin etsiä optimia blokin kokoa ja päädyin 64K aikaisemman 128K:n sijaan. Crystall Mark tulokset tippuivat radikaalisti. Aion testailla eri parametrejä kuten write cache, write through sekä blokin koko koska niitä säätämällä kirjoitusnopeus voi näemäm tippua 200 megaa alaspäin kun taas jonotettu 4K luku kasvoi 30 megatavulla…

Tämän jälkeen on tietenkin vielä keskusmuisti trimmaamatta. En tiedä kuinka paljon sieltä saa tehoja irti, mutta trimmataan nekin kohdalleen kuitenkin.

Aamulla ajoin mielenkiinnolla ensimmäisen PCMark Vantagen oikealla kokoonpanolla:

PCMark: 14327

Memories:12588, Tv and Movies: 7714,
Gaming:15269, Music: 19089, Communications:9562,
Productivity:22157, HDD:37100

Leave a Reply