Nightmare CPU loop, eka päivä

Olen kuukausi sitten tilannut vesijäähyyn tarvittavat osat ja nyt olen saanut siivottua kellaria siihen kuntoon että työt voivat alkaa. Pyrin tekemään videon vesijäähdytyksen teosta. Kyseessä on täysin testi ja video tehdään ilman kunnon laitteistoa. Käytän kolmea “kameraa”:

  1. N97 antamassa näkymää pään yläpuolelta työskentelyalueelle. Pääni estää tätä näkymää välillä, se on suttuinen, mutta toimii, kai :).
  2. N900 antamassa koko tilan näkymää. Tilassa on 2 eri pöytätasoa ja läjäpäin työkaluja ja elektroniikkaa. Tämä kamera antaa siis kokonaisnäkymää
  3. Logitechin webcam lampun varten kiinnitettynä. Tämä kamera antaa minulle mahdollisuuden osoittaa kameraa erinäisiin kohtiin antamaan parempaa näkökulmaa.

Kameroista N900 ja N97 on nähtävissä Qik-palvelussa. Lähetän suorana jompaa kumpaa kameraa aina kun työskentelen, lähinnä siksi että näen minkälaista materiaalia minulle tulee kasaan.

Jäähdyttimen kiinnitys alaosaan osoittautui haasteeksi. En halua tehdä uusia reikiä pohjaan vaan käyttää olemassa olevia reikiä. Alunperin ajattelin käyttää jonkinlaista metallihihnaa, mutta se osoittautui jo piirrustustasolla huonoksi ideaksi. Jarnon idean oli käyttää akryyliä välitasona joka kiinnitetään pohjaan ja johon taas kiinnitetään L-raudat joihin kiinnitetään itse jäähdytin.

Eka idea oli tehdä pohjan mittainen levy, joka kiinnitetään pohjaan ja johon tulee kolme kiinnityspistettä jäähdyttimelle. Valitettavasti toisessa päässä ei ole yhtään kiinnityspistettä eikä akryylilevy mahdu virtalähteelle tarkoitetun reijän peittävän levyn alle. Näinollen täysimittainen levy ei ollut hyvä idea. Lopputulos oli lyhyt levy joka kiinnittyy pohjaan ja johon itse jäähdytin kiinnittyy kahdella L-raudalla. 4 tunnin työn päätteeksi jäähdytin on kiinni, johdotukseen minulla on ideoita, mutta tarvin kauppakeikan :).

Vesikierron kanssa tulee vielä ongelmia. Se kiertää väärinpäin (ylhäältä alas) tämän hetken johdotusajatuksen mukaan. Kauppalista ekan päivän töiden jälkeen:

  • Mattamustaa spray maalia
  • Pieniä juttuja joilla voin kiinnittää nippusiteen avulla johtoja erinäisiin pintoihin
  • Akkuvettä
  • Lisää johtokourua

Työtila kun aloitin hommat ekan kerran

PICT8125

Leave a Reply