Nightmare CPU loop, toka päivä

Joka päivä kun teen töitä koneen kanssa teen myös töitä tilan kanssa. Tänään kehitin kellaria eteenpäin taas hieman. Alan olemaan tyytyväinen tilaan. Sitten kun olisi vielä oikeita videokameroita 😀 (tai kolme Nokian N8:iakin kelpaisi…)

Päivän suurimmaksi haasteeksi osoittautui pumpun kiinnitys ja kaapelointi. Tarkoitus on tehdä jokaisesta kaapelista oikean mittainen ja musta. Sen lisäksi kaikki kaapelit matkaavat kaapeliletkussa niin pitkään kuin mahdollista.

Johtotyö tyssäsi kutistesukan loppumiseen sekä liian pieneen kaapeliletkuun, eilen se näytti vielä runsaalta, mutta tänään tajusin ohjata sen kautta USB, Firewire sekä ääniliittimet. Näiden kaapelin kanssa se nätti pieni kaapeliletku on auttamattoman pieni.

Pumpun pohjakiinnitys ei tulekaan olemaan samalla tekniikalla toteutettu kuin mitä jäähdyttimen kiinnitys. Tehtyäni pohjapalan totesin, että se ei ole riittävän paksu sopiville muttereille ja hylkäsin koko idean. Uusi idea on alumiini tai muu vastaava nauha joka ruuvataan pohjaan kiinni. Itse pumppu lepää pehmusteen päällä jotta värinät eivät välity. Luonnollisesti ruuveissa on kumikaulukset …

Päivän kokonaissaldo on:

  • Kierros on pumppua vaille paikallaan ja johdotettu
  • Jäähdyttimen tuulettimien kaapelit ovat oikean mittaiset
  • Pumpun virtajohdon virtalähteen puoli on lyhennetty oikean mittaiseksi

Huomisen tavoitteina on:

  • Pumpun kiinnitys ja johdon lyhennys
  • Johtojen ja liittimien maalaus, sekä putkeen laittaminen
  • Veden pistäminen kiertoon ja testiajo.

Täältä näyttää tänään tila ja koneen sisukset

 PICT8128 PICT8131

Leave a Reply