Aurinkorasvaa ja kivekset, ei kuulosta hyvältä.

Heräsimme laiskasti tänä aamuna. Juha vietti hartaan vartin suihkutiloissa (olisi ollut kauemminkin, mutta Australiassa vettä pitää säästää ja suihkussa sai olla vain 4 minuuttia). Hampaiden pesu, hiusten pesu, parranajo! Oi näitä makean veden mahdollistamia ilon hetkiä!

Olimme viettäneet viime yön 4 hengen huoneessa, joten aamulla tutustuimme huonekavereihimme. He olivat brittejä ja auttoivat meitä suunnistamaan lähimpään "food courtiin” eli ruokanurkkaan aamiaiselle. Aamiaisella kehittelimme päivän sotasuunnitelman.

Aloitimme menemällä läpi kauppakadun. Kauppakatu oli taktisesti valittu, sillä sen toisessa päässä oli jokilauttojen pysäkki. Hallitulla ostoskierroksella tuli reppuun pakattua mielenkiintoisia ja erilaisia tuliaisia ;). Lauttareissulla Krista venytteli saksankielentaitojaan saksalaisten turistien kanssa. Samaan aikaan toisaalla Juha kuvasi onnellisena Brisbanea :). Lauttareissu vei meidät toiseen osaan kaupunkia, lähelle Chinatownia. Siellä teimme vain vähäistä ikkunaostiskelua, jotta emme myöhästyisi päivän tärkeästä tapahtumasta. Yhdeltä lähdimme kohti ruokanurkkaa hakemaan lounaan, sillä kahdelta meillä oli luvassa XXXX panimokierros.

Myöhästyimme junasta, jolla meidän piti mennä panimolle. Onneksi seuraava juna vie meidät vielä nippanappa ajoissa perille. Panimokierros on juuri niin palkitseva kuin panimokierrokset ovat. Ilmeisesti tässä maassa Juha ei osaa juoda oluita, sillä tällä kertaa Krista hoputti juomaan oluen nopeammin, jotta Juha voi hakea seuraavan oluen!

Panimokierroksen jälkeen olikin aika lentää viimeiselle pysäkillemme, Sydneyhin. Lentokoneessa ei ollut kovin paljoa matkustajia. Kuinka ollakkaan lennon ainut yksinäinen suomalainen oli istutettu meidän viereen. Meidän yhteinen matka jatkui jopa viimeiselle junapysäkille saakka. Juttelimme niitä näitä Mein kanssa lähes koko matkan. Sydneyssä yövymme irkkupubin yläkerrassa. Täällä on käsittämättömän hiljaista. Baarin meteli ei kuulu lainkaan ja voin kertoa että siellä oli meteliä!

We woke lasely this morning. Juha spent good 15 minutes in bathroom (he would have been longer, but in Australia you need use water wisely and you’re allowed to shower only 4 minutes). Washing hair, brushing teeth, shaving! Ou the joys the sweet water enables!

We’ve slept our last night in 4 person dorm room so in the morning we got to know our roommates. They were brits and they told us the way to the nearest food court. During our breakfast we developed the war plan for today.

We started by walking to a shopping street. The street was tactically chosen because at the other end of it was a pier for river jets. We found some interesting and different souvenirs to bring home ;). On our trip on the river Krista practiced some Germany with some German tourists. At the same time in a different place Juha took pictures of Brisbane :). Our river trip took us to another part of the town, near Chinatown. We dids some quick window shopping so we wouldn’t be late from our days main event. At one we started heading towards a food court to pick up some lunch. At two we would be having our tour in XXXX brewery.

We missed the train we meant to use to get to the brewery. Luckily we just made it with the next train. Tour around the brewery was just as rewarding as one would think. Apparently Juha don’t know how to drink in this country. This time Krista told him to hurry up and get another beer!

After the tour it was time to fly to our last destination, Sydney. The plane wasn’t very full but somehow the only other finn got places next to us. Our journey together was more then just the plane ride. Our trip ended at the same train station in Kings cross. We had a nice chat with Mei. We are sleeping on top of a irish pub in Sydney. It’s incredible quit in here. You can’t here the bar at all and we can tell you that they really make noise!!

 

Juha, XXXX panimo, koemaistelu Krista Brisbanessa Brisbanea joelta kuvattuna (1) Brisbanea joelta kuvattuna (2) Joku hassu lintu Brisbanessa kauppakadulla Mr. poseeraaja Brisbanessa

Leave a Reply