Päivä paratiisisaarella

Aikaisin herääminen ei täällä tuota mitään ongelmaa. Heräsimme kumpikin puoli seitsemän aikaan. Koska paikka oli hyvin rauhallinen jäimme istumaan rannalle hyväksi toviksi. Lopulta menimme pienille välitirsoille odottamaan aamiaismahdollisuuksia.

Aamiainen oli positiivinen yllätys kahdessa mielessä. Ensimmäinen yllätys oli että manneraamiainen oli ilmainen, joskin hyvin rajoittunut. Toinen iloinen yllätys oli että kun Krista pyysi hedelmiä, hän sai sen vähän mitä paikalla oli tarjota :).

Aamupäivällä seikkailimme valmista polkua pitkin isolle kivelle saaren yhteen kärkeen. Sieltä avautui upeat näkymät! Jäimme sinne istuskelemaan. Krista otti aurinkoa ja Juha kuunteli kirjojaan. Kyllästyttyämme kyseiseen paikkaan palasimme takaisin rannalle lukemaan (Kristakin tahtoi kirjan :).

Täällä on palmuja ja palmuista tippuu kookoksia. Täältä löytyy myös ilmiselvä kookoksen avaamiseen pyhitetty paikka. Olemme ajatelleet ottaa tavaksi syödä kookos ennen lounasta. Se tarkoittaa että etsimme moisen maasta. Sopiva kookos hölskyy kun sitä ravistelee! Sitten sille annetaan sopiva määrä VÄKIVALTAA! Jonka jälkeen hiestä tippuva työntekijä voi nauttia virkistävää kookosmaitoa. Maidon loputtua loput patoumat puretaan itse pähkinään. Kohtuuttoman väkivallan jälkeen palkintona on hyvää kookosta. ]:-]

Iltapäivän käytimme Pebble rannan tarkistamiseen. Sinne oli polku valmiina. Polku vain oli niin umpeen kasvanut että alkupään löytäminenkin vei vartin. Metsässä seikkailemisen jälkeen paljastui ranta täynnä kiviä. Tulemme palaamaan tuonne paikkaan snorklausvarusteidemme kanssa. Valitettavasti tällä reissuilla Krista joutui käyttämään kenkiään ensimmäisen kerran, joten viikko ilman kenkiä ei onnistunut :D.

Illan aikana Juha tutustui paikan työntekijöihin, sillä hän on pimpannut paikan verkon langattomaksi omalla tukiasemallaan. Meidän piti matkustaa etäisimmälle saarelle riutan reunalle, jossa kännykkäverkko ei toimi, jotta saimme ilmaisen langattoman verkon aamiaispöytään ;D. Toinen mestan työntekijöistä on melkoinen kuvaaja ja näytti ottamiaan kuvia tältä saarelta. Kuvien perusteella Juha haluaa koluta koko saaren. Kunnon kengät jalkaan, vettä, snorklausvarusteet ja kunnon kamera mukaan. Tämä on todella uskomaton paikka!

Waking up early is not a problem in here. We woke both at half past six. Since the place was very quiet we stayed on the beach and enjoyed the morning for a while. Finally we went and had a small nap while waiting for the breakfast to come up.

Breakfast was a positive surprise in two ways. First of it seems that the continental breakfast is free, albeit a bit limited. Second happy surprise was that when Krista requested fruits she got all what they had, which wasn’t much. 🙂

The morning was used by walking up a made up trail to a huge rock on one corner of the island. From there you had a beautiful sight over the sea. We staid there for couple of hours. Krista took sun and Juha listened to his books. After we got bnored with that place we headed up to the beach to read. (Krista wanted her book 🙂

Palm trees grow here and you get coconuts from those trees. You can also find a place clearly dedicated to open these nuts. We think we’ll start eating coconuts before lunch. This means that we have to find one from the ground. If the coconut is proper you can here water inside it when you shake it! Then you apply appropriate amount of VIOLANCE! The sweat dripping worker is rewarded with coconut milk. When you ran out of milk you work rest of your issues with the nut and hopefully that cracks is to pieces. After this act of uncalled for violence you are rewarded with coconut meat!

The afternoon was spent checking out the Pebble beach. A ready made path exists for this beach also. The trail had so much stuff growing on it that it took us 15 minutes to find the starting point! After a wild walk in the forest we met a beach full of rocks. We will be returning to this beach with our snorkling gear. Unfortunately this trip required Krista to use her shoes so a week without shoes is not possible. 😀

During the evening you got familiar with local workers because he has pimped the local network to be wireless with his own wireless station. We had to travel to the farthest island on the reef, where cell phones don’t work, so we could get a free WI-FI at our breakfast table ;D. One of the workers on this place is a quite the photographer and he showed his pictures from this island. Based on those pictures Juha really wants to walk all around the island. Proper shoes, water, snorkling gear and a proper camera is needed. This place is really incredible!

  Saaren yksi kärkipaikka Työketju ja lopputulos Juha ja kookosKrista ja kookos

2 comments

Upean näköinen paikka ja vähän erilainen lomakohde kuin Kanaria… Heh, Kristan sukellusasu oli kyllä aika hupaisan näköinen. Meduusojen vai minkä varalle moinen haalari? Märkäpuvulta se ei näyttänyt kun oli niin löysä. Mikäs on muuten veden lämpö?

Paikka on upea, kunhan ei kuvaa itse hotellia :). Se asu on tosiaan meduusojen varalle. Kristan asun löysyys johtuu siitä että Krista ei koittanut kumpaakin pukua. Ekalla kerralla minulla oli hieman tiukempi asu ja Kristalla hieman löysempi 😀

Leave a Reply