24/08/2006 Ischia Porto ja italialainen jonotus

Aamut menevät täällä nopeasti. Aamiaisen jälkeen Krista meni rannalle ja Juha tuli blogaamaan. Hetken blogattuaan hän lähti
hakemaan pyykkejä. Pyykkien nouto vei yli tunnin, koska pesularouva tuli yli 20 minuuttia myöhässä :). Koska pyykkien noudossa meni niin kauan Juha ei koskaan lähtenyt rannalle vaan jäi majapaikalle.
Kahdentoista aikaan tapasimme ja lähdimme kohti Ischia Portoa, jossa oli tarkoitus hankkia liput lauantain laivaan. Lippumyymälän löytäminen oli oma operaationsa, sillä hyvä osa liikkeistä oli kiinni iltapäivän ajan. Löydettyämme oikea liike aloimme jonottaa. Tässä kohtaa näimme italialaisten jonotuksen. Jonojen ohi hiihti vasemmalta ja oikealta sakkia, joilla oli kova kiire veneeseen, joka lähti hyvin pian. Ihan viime minuuteille saakka sakki meni ohi jotta saisi liput. Tunnelma jonossa oli hyvin kireä. Monta kertaa ääntä korotettiin ja pari kertaa lasiakin hakattiin. Erästä italialaista piti kahden miehen rauhotella, hän olisi tapellut lipunmyyjän kanssa jos välissä ei olisi ollut lasi :). Jonotimme 7 hengen jonossa yli tunnin. Jonoja oli kaksi, mutta toinen lippukassa veti luukut kiinni kesken kaiken. Kassahenkilön vaihdonajan (15 minuuttia) kassa on kiinni.
Kun olimme saaneet liput olimme itse hieman kireitä jonotuksen vuoksi. Kasasimme lounaan kahdesta eri putiikista, jotka olivat ainoat liikkeet jotka myivät ruokaa tähän aikaan ja lähdimme bussilla takaisin Marontiin. Marontissa vaihdoimme varusteet rantavarusteisiin ja lähdimme metsästämään vesitaksia. Halusimme Seregetoon kuumille / kylmille lähteille. Vesitaksin löytäminen ei ollut täysin ongelmatonta, mutta kun hokasimme järjestelmän saimme lopulta taksin.
Alue jolle päädyimme oli kivinen ja täynnä kuumia lähteitä. Ihmiset makasivat kivien seassa ja nauttivat vuoroin kuumista, vuoroin kylmistä virtauksista. Kelluimme siellä oman aikamme ja lopulta poistuimme takaisin majapaikalle.
Majapaikalla otimme illalliseksi Ischian erikoisuuden kaniinin. Kaniparka oli paloiteltu muutamaan osaan, mutta oli muuten kokonainen. Tarjoittimella oli siis pää, keskiruumis, jalat ja takaruumis hieman tulisessa marinaadissa. Ruoka oli hyvää, mutta se katseli takaisin. 🙂

The mornings in here go by so fast. After the breakfast Krista went for the beach and Juha stayed behind to blog. After blogging he went to get the laundry. It took over an hour because the laundry lady was late over 20 minutes. Since the laundry trip took so long Juha skipped the beach totally.
We met again at noon and headed to Ischia Porto to buy our boat tickers for saturday. It took us some time to find an open ticket store, because most of them were closed for the afternoon. Once we found out one we got to see the italian line. People passed us from left and right to buy tickets to boat that was leaving soon. To the last minutes people tried to buy tickets. This caused a lot of tension. Voices were raised many times and there was some banging of the glass. One of the italian had to be calmed down by two others, this one would have fight the sales person if there wouldn’t have been the glass between them. It took us over an hour to get the tickets even the line was only 7 persons long. There were two lines, but the other ticket stand closed suddenly for an quater of an hour to change sales person.
When we finally got our tickets we were little tense. We build our lunch from two different places which were the only ones open and selling food. We took a bus back to Maronti, changed our clothes and headed to Sergeto for some hot and cold fountains.
It wasn’t easy to catch a water taxi, but after we figured out the system we got one. The area were we ended was rocky and full of hot fountains. People lied in the water between the stones and enjoyed hot and cold flows of water. Eventually we left the place and returned to Sant Angelo, from where we walked to Maronti.
In the evening we had Ischian speciality for dinner, a rabbit.  This poor rabbit was cut in to pieces. The pieces were head, middle body, end of the body and feet. It was all marined with a little bit spicy sauce. It was good, but it kept looking back at us.

[Best_Wordpress_Gallery id=”26″ gal_title=”24.08.2006″]

1 comment

No onpas tutun näköinen kuumalähde. Tuonne pääsee näppärästi myös mopotakseilla… Niiden kyyti kannattaa kokeilla jos ei pelkää kuolemaa.

Leave a Reply