17/08/2006 Junamatka kohti Venetsiaa

Heräsimme aamulla aikaisin, kuten tapoihimme jo kuuluu ja suuntasimme kohti Carcassonnen juna-asemaa. Ensimmäinen junamatka meni postikortteja kirjoitellessa. Toinen junamatka meni kortteja viimeistellessä ja suunnitellessa taistelusuunnitelmaa Lyonin asemalle, jossa vaihtoaikaa on vain 12 minuuttia ja kortit pitäisi ehtiä tiputtamaan postilaatikkoon vielä Ranskan puolella.
Valitettavasti seisoimme käytävällä puoli tuntia turhaan, jonka jälkeen luovutimme ja menimme takaisin istumaan. Krista sai kuulla viereiseltä matkustajalta että juna on myöhässä vaivaiset 45 minuuttia. Ranskalaisiin juniin voi luottaa kuin kallioon. :I Lyonissa ensitöiksemme selvitimme uuden junamahdollisuuden Geneveen. Seuraava juna lähti vasta 17.20, joten päivä Genevessä muuttuikin päiväksi Lyonissa.
Koska Juha oli hirvittävän nälkäinen hän otti käyttöönsä viimeisen McDonalds käyntikertansa. (Rakkaan vaimon asettama sääntö, 3 McKertaa matkan aikana) Viimeinen McKerta osoittautui todelliseksi bonukseksi, sillä siltä McDonaldsilta löytyi se mitä Juha oli kovasti mainostanut McWi-Fi, ilmainen langaton nettiyhteys. Niinpä Juhan lounas muuttui puolitoista tuntikseksi nettisessioksi hampurilaisten kanssa.
Tämän nettisession jälkeen lähdimme viettämään Kristan puolitoista tuntista, mikä tarkoitti kävelyä Lyonin juna-aseman lähikortteleissa. Sen jälkeen kävi Krista syömässä upean ja ison salaatin. Sitten olikin jo aika lähteä kohti Geneveä.
Ensi yön vietämme taas makuuvaunussa nukkuen ja seuraavana aamuna heräämme iloisina ja latautuneina Venetsiassa!

We woke up early again, as we do every “train morning”. We were facing a full day of train travelling. In the first train we wrote some post carts, we continued writing them in the second. In the second train we also planned how we are going to drop them of in the following station because they need to be dropped of in France.
Unfortinately we stood half an hour on the hall way for nothing. We returned to our seat only to find out that the train was 45 minutes late. So we missed our next train by half an hour. First thing we did in Lyon was to find out a train to Geneve. The next train left 17.20, so the day in Geneve turned in to a day in Lyon.
Since Juha was starving he used his last McDonalds card (the dear wife has set a rule that Juha can use only three times the McDonalds during the trip). This McDonalds visit was golden. This McDonalds had the free wireless internet connection Juha had talked trough all the trip. So Juha’s lunch turned in to a one and a half hour long trip in the internet (with burgers).
After Juhas internet trip we went to spend Krista’s one and half hour, which ment a walking trip and a big salad for Krista. Now we are in Geneve and we are preparing to spend the next night in coucette.

[Best_Wordpress_Gallery id=”20″ gal_title=”17.08.2006″]

Leave a Reply