14/08/2006 Visiitti Louvreen

Heräsimme kohtuu aikaisin (klo 6.15) jotta pääsemme aikaisella junalla Pariisiin ja siellä Louvreen. Olimme Louvressa jonottamassa klo 8.45. Jonot olivat kohtuulliset, emme jonottaneet puolta tuntiakaan. 🙂 Louvre oli hieno paikka kiertää. Kävimme luonnollisesti heti ensitöiksemme pällistelemässä hädin tuskin tunnettua taulua nimeltä Mona Lisa. Sen jälkeen kiertelimme aina kahteen saakka pitkin poikin Louvrea. Lopussa jakaannuimme puoleksi tunnuksi kahtia ja tutkimme kumpikin yksin Louvrea. Tämä oli ensimmäinen eroaminen matkamme aikana! Se meni hyvin…
Louvren jälkeen lähdimme kohti Salvin showroomia. Tällä kertaa pääsimme näkemään sen ikkunan läpi. Lattia oli kunnossa, liike siistin näköinen, mutta kiinni. Ei nuotteja Kristalle siis.
Tappiosta lannistumatta lähdimme ostamaan junalippuja kohti seuraavaa määränpäätämme, joka on Montpellier. Tuon kaupungin valitsimme lähinnä siksi että se on lähin kaupunki Seteen nähden, josta löysimme mahdollisen majapaikan. Seteen me menemme koska tapaamme Margaret ja Michaelin siellä keskiviikkona. Valitettavasti MontPellieriin menee yöjunia vain viikonloppuisin. Me halusimme matkata yön junassa, sillä meillä ei ole majapaikkaa tulevaksi yöksi. Niinpä pyysimme yöjunaa johonkin suuntaan Etelä-Ranskaa josta sitten otamme aamujunan Montpellieriin. Reittimme muodostui seuravaavaksi: Yöjunalla Carcassonneen ja aamujunalla sieltä Montpellieriin. Pohdimme mahdollisuutta jäädä Carcassonneen, joka on lukemamme mukaan paljon kauniimpi kaupunki kuin Monpellier. Carcassonnen puolesta puhuu myös se että tiedämme pelin Carcassonne, kun taas Montpellieriestä emme tiedä mitään.
Loppupäivä kului shoppaillessa. Emme ostaneet juuri mitään. Ruokaostokset osoittautuivat myös haasteellisiksi, sillä huomenna on joku ranskalainen pyhäpäivä, jonka vuoksi kaupat menivät kiinni yllättävän aikaisin. Ai niin, tulevasta yöstä. Halusimme testata kuinka mukavasti voi kahdella (2) eurolla nukkua, niinpä otimme istumapaikat yöjunasta. Kaikkea on pakko koittaa.

We woke up at 6.15 so we could get early to Paris and in to Louvre. We were in Louvre in front of not so well known painting called Mona Lisa around 9.30. We spend several hours in Louvre and in the end we even split up for half an hour. This was the first time we split up during this trip.
Our second stop Salvi’s showroom was still closed. Krista couldn’t buy her harp notes. After this we went to buy our train tickets. We wanted to go by night train to MontPellier, but this wasn’t possible. After several options and switching and thinking we got tickets to a night train to Carcassonne and from there a morning train to MontPellier. We’re thinking of staying in Carcassone because we have read that it is more beautiful than Montpellier, also we know a game called Carcassonne but we don’t know anything about Montpellier.
Rest of the day in Paris was spent by shopping. We didn’t  buy much.
About the night train, we wanted to test how comfortable can one sleep when you pay 2 euros, so we have sitting places in the train. 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”14.08.2006″]

3 comments

On request we have started again the english version of the blog. We’re sorry for the inconvenience the short pause may have caused. 🙂 Thank you Patty.Kiitos Epi, kiitos Antti. Uskon teitä että kyseessä on mangusti päivitän sen siihen kunhan saan kunnon verkkoyhteyden.Kiitos Janika yösija oli upea, samoin emäntä.

Kiva kun kavitte mutta oli ihanaa vallata oma sanky taas!Teilta unohtui mikrokuituinen lattiaratti (muille tiedoksi et Juha kayttaa sita pyyhkeenaan sen suuren imukyvyn takia…)! Jos haluutte sen takaisin niin voin laittaa postiin jonnekin pain Eurooppaa, muuten kaytan sita seuraavana siivouspaivana:-)

Jep jep, huomasin tuon puutteen kun kävin täällä suihkussa. Krista käski toivottaa hyviä siivoushetkiä uuden paremman siivousrätin kanssa.

Leave a Reply