11/08/2006 Päivä Pariisissa.

Herätyksemme tapahtui vähän ennen seitsemää Ranskassa. Yö junassa ei ollutkaan niin rentouttava kuin edellinen kerta. Tällä kertaa ilmastointi ei toiminut, joten pikku kopperossamme oli “miellyttävän” lämmin läpi yön. Konduktööri korjasi sitä kerran (pistämällä sen päälle), mutta me emme huomanneet mitään eroa.
Siirryimme toiselle juna-asemalle, sillä Est-asemalta ei päässyt Lilleen, joka oli illan päämäärä. Tavarasäilytys osoittautui mielenkiintoiseksi. Turvatarkastuksessa Juha osoittautui potentiaaliseksi pikku terroristiksi. Terroristin rinkasta löytyi läppäri. Huonolla englannilla, viittomisella, odottamisella ja Juhan oivaltamisella pääsimme tilanteeseen jossa läppäri kaivettiin esiin ja osoitettiin toimivaksi laitteeksi. Kun tämä rituaali oli saatu suoritettua pääsimme laittamaan tavaroitamme säilytykseen.
Pariisissa oli luvassa klassiset nähtävyydet Eiffel-torni, Riemukaari, Harppukauppoja ja Nodre Dame. Ensimmäiseksi koitimme kävellä juna-asemalta kohti Eiffel-tornia. Onnellisena mussutimme tuoretta täyteleipää jonka olimme ostaneet aamiaiseksi. Puolen tunnin kohdalla teimme tarkistuksen ja hankimme itsellemme yhden päivän metrolipun. Pariisin metro on hämmästyttävän helppokäyttöinen, jopa suomalaiselle. Perheemme parempi citysuunnistaja (parempi puolisko) osoitti päivän aikana uskomatonta suunnistuskykyä.
Eiffel-tornilla oli jo aamulla kohtuulliset tunnin mittaiset jonot. Krista ei suostunut Juhan ehdotukseen kiivetä rappusia Eiffel-tornin kakkoskerrokseen. Sen sijaan jonotimme tunnin hissille, maksoimme siitä ja kävimme huipulla. Näkymät sieltä olivat upeat. Sieltä käsin oli hyvä katsoa seuraavat määränpäät. Juhan ehdotus kävellä alas Eiffel-tornista sai kannatusta, mutta Juha joutui toteamaan, että Kristan jalat, erityisesti etureidet, eivät kestä alaskävelyä.
Seuraavana kohteena oli Salvin showroom. Valitettavasti liike oli remontin alla, mutta se on toivottavasti ohi maanantaina. Näin ainakin saimme selville rakennusmieheltä, joka ei puhunut riittävän hyvin englantia. Palaamme tarkistamaan sen maanantaina.
Matkalla Riemukaarelle poikkesimme kauppaan ostamaan päivän ruokia. Kaupan halvin juusto oli valkohomejuustoa o/ ja viinihyllyltä otimme mukaan halvinta viiniä (1,26e) mitä löytyi, ihan vain uteliaisuudesta. Kieli pitkänä kannoimme pulloa koko päivän, sillä viinipullonavaaja oli lukitussa tilassa Kristan rinkassa. Kaupasta ei löytynyt avaajaa, eikä kysymältämme ranskalaiseltakaan löytynyt avaajaa.
Riemukaaren nähtyämme lähdimme kohti seuraavaa harppukauppaa. Päästyämme sinne jouduimme toteamaan että tämä liike on lomilla 16. päivään saakka. Ikkunan läpi pällistellen kulutimme siellä ainakin vartin. Itävallan urheilureissu, huono uni, vähäinen ruoka ja yleinen väsymys alkoi painamaan meitä, joten piristyäksemme päätimme lähteä toiselle puolen kaupunkia katsomaan Nodre Damea. Siihen kului mukavasti pari tuntia ja se melkein piristi. Huomasimme että jos koitamme kiirehtiä ehdimme Lilleen aikaisemmalla junalla. Kiirehdimme ja olimme juna-asemalla 20 minuuttia ennen lähtöä, mutta jonot lippukassoille oli liian pitkät, emme ehtineet junaan. Ostimme lehden ja menimme ulos kahville (4,40 euroa kuppi kahvia O_o). Tapoimme pari tuntia aikaa ja lähdimme junalla Lilleen. Saavuimme perille klo 22 ja tapasimme Juhan ystävän Janikan! Pääsemme hänen luo nukkumaan pariksi yöksi. Suunnitelmissa olisi levätä pari päivää. Jatkuva reissaaminen ja käveleminen alkaa vaatimaan verojansa. (Allekirjoittanut on menettänyt ~5 kg painoa).

We woke up little bit before seven in France. The night in the train wasn’t so relaksing as it was last time. This time the air conditioner didn’t work so the night was “pleasently” warm. Conductor fixed it once, but we didn’t notice any difference.
The luggage locker was a interesting experience. It had a safety inspection. In this inspection Juha turned out as a potential little terrorist. In the backbag Juha had a laptop. With bad english, a lot of pointing of fingers, waiting and an idea from Juha we got to a situation where Juha showed that the laptop is really a laptop. After this check we were allowed to put our stuff in the locker.
In the Paris we went to see all the classic sights. The Eiffel tower, Arc de Triomphe, harp shops and Nodre Dame. At the beginning we tried to walk but after a 30 minutes walk we made a reality check and bought our selfs tickets to the underground. The undergound in Paris is amazingly easy to use, even for a finn.
Although we were in the foot of the Eiffel tower at 9.30 we had to wait in the line an hour. Krista wouldn’t walk up the stairs to second floor as Juha suggested. Instead we waited in the line for the one hour so we could get to the elevator and all the way to the top (third floor). Juha suggested that we walk down from the tower and Krista agreed, but then Juha had to force Krista to use elevator because Krista couldn’t have walked down from there with her extremely tired feet.
Our next target was Salvi’s showroom. Unfortinately they were repairing the store. The store should open on monday, but we aren’t sure. The information was gotten from a worker with very bad english :).
On our way to Arc de Triomphe we went to buy our todays lunch. We bough among other stuff a bottle of wine, which costed only 1.26 euros. Unfortinately we had to carry the bottle with us all day long, because we had left the bottle opener to our backbags which now were behind locks.
After the Arc de Triomphe we went to another harp store. This store was on a vacation. They would be back on 16. We wouldn’t be here then. Since we very quite tired we tried to wake up by going to the other side of the town to Nodre Dame. This trip took almost two hours and didn’t wake us up like we hoped. We noticed that we had a change to get to an earlier train if we would hurry back to the trainstation. We had 20 minutes time in the station, but we noticed that the lines to the ticket office were too long. We went out for a cup of coffee (4,40!) and killed two hours of worth time. We went to Lille, where we met Juhas old friend Janika. Our plans are to rest for two days. All the travelling and walking has started to take its toll. (Juha has already lost ~5 kg of his weight)

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”11.08.2006″]

4 comments

Onko siellä oikeesti noin kylmä? että joutuu oikeen vaatetta käyttämään. Mä oon täällä musiikkijuhlilla lämpöhalvauksen partaalla. Blaah.

Ilmeisesti meita seuraa kylma/sadeaalto. Taalla on talla hetkella ilmeisesti poikkeuksellisen kylmaa

Comments are closed.