09/08/2006 Pyöräpäivä

Tämä päivä alkoi kuten muutkin päivät, herätys klo 7.20 … 7.25 ja sitten kiireesti aamiaiselle. Aamiaisen aikana totesimme saman kuin aikaisemminkin, taas sataa. Iltapäiväksi kelin kuitenkin piti parantua. Odotimme majatalossamme puoli kahteentoista saakka ja lähdimme kohti seuraavaa kylää Westerndorfia josta olisi mahdollista vuokrata pyöriä. Unohdimme kuitenkin sen, että erikoisemmat liikkeet (pyöräkaupat, lihakaupat, konditoriot yms) menevät kiinni kahdeltatoista ja aukeavat vasta kello kolme. Olimme Westerndorfissa varttia yli kaksitoista, niinpä pyöränvuokraus muuttui pykälän hankalammaksi. Onneksi läheiseltä huoltoasemalta sai myös vuokrattua polkupyöriä. Hinta oli kaksi (2) kertaa kovempi kuin mitä meille oli kerrottu ja pyörät eivät olleet aivan priimaa. Pyöräilykypäriä huoltoasemalta ei löytynyt, joten jouduimme matkaamaan ilman niitä.
Polkupyörät saatuamme lähdimme kohti mäkiä. Juha oli pyörästä onnellisena suunnitellut menevänsä Hohen Salvea ylös puoleen väliin, sitten laskea läpi Brixen Im Thalen ja mennä vastakkaiselle vuorelle, kiertää sitä ja laskeutua sitten Westerndorfiin palauttamaan pyörät. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä vaimo ilmaisi intonsa ja väsymyksensä kun ensimmäistä vuorta oltiin kiivetty lähes neljäsosa ylöspäin. Niinpä reitti suunniteltiin uudelleen. Uusi reitti oli merkittävästi lyhempi ja sisälsi rankkaa maastopolkua runsaasti. Uusi reitti oli myös paremman puoliskon mieleen. Juha oli aikaisemmin tiedustellut oppaalta pyöräilläänkö täällä maastossa, johon opas oli vastannut että ei, se on liian vaarallista. Maastopoluilla pyöräily on vaarallista, sillä siellä on jyrkänteitä heti polun vieressä, juurakoita ja kohtuullisia pudotuksia. Loppupeleissä pyörämatkamme oli siis puolentoista tunnin polkeminen asvalttitietä ylös ja tunnin mittainen pyörän kantaminen, taluttaminen ja välillä polkeminen maastopoluilla. Väliin mahtui yksi tunnin mittainen liian iso lounas, Krista kun tahtoi järkyttävän kokoisen jälkiruuan. Jälkiruuan nimi on hukassa, mutta kyseessä on lautasellinen pannukakkua pieninä paloina tomusokeroituna. Annokseen kuuluu myös hyvä määrä omenahilloa.
Lounaan jälkeen suuntasimme takaisin Westerndorffiin palauttamaan pyörät. Paluureittimme muodostui 50/50 metsäpolku ja asvalttitie. Asvalttitieosuuteen kului ehkä 10% koko alastuloajasta.
Pyörien vauhdikkaan palautuksen jälkeen kiirehdimme majataloomme ja sieltä nopeasti syömään. Nyt syömisen jälkeen pakkaamme varusteitamme huomista lähtöä varten. Lähtö tulee tapahtumaan aikaisin aamulla. Kohteenamme on Munchen ja olutpuutarha…

Today started like all the other days, wakeup at 7.20 … 7.25 and then quickly to breakfast. During the breakfast we noticed that the weather was poor again. Our host told us that in the afternoon the weather should be better. So we waited to noon in the hotel and then we headed to Westerndorf. It’s the nearest city where we could get bikes. We had forgotten that all the special stores close at noon and open again at 15. Luckily we noticed that a gas station also rented bikes. They weren’t the best possible, but they were ok. Juha had planned a long good trip up one of the mountains, then down the same, up another and down that one back to the Westerndorf. We never made this trip because Krista informed that she is too tired and not so trilled about the trip when we had biked up one fourth of the first hill. We redesigned the trip. This time it contained hiking paths. Earlier Juha had asked from the guide that do people bike in the woods or in the paths in here. The guide had told Juha that no, its too dangerous. We can now agree, the little paths are too difficult and dangerous to bike. We had to carry our bikes a lot in the woods.
For the entire afternoon we biked and in the end we had to hurry back to the gas station and hurry again to the restaurant for our last good dinner in Austria.
Tomorrow we head to Munchen and beer gardens.

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”09.08.2006″]

2 comments

Valitettavasti emme ehtineet lukemaan kommenttiasi, joten emme tulleet kayneeksi siella. BTW ranskalainen nappis on hirvea.

Comments are closed.