08/08/2006 Lepopäivä … eli toinen yritys Hohe Salvelle

Isäntämme on aina aamuisin antanut meille sääennustuksen ja joka aamu seuraavan päivän on pitänyt olla parempi. Tämäkin päivä alkoi sateella. Tänään oli vuorossa ohjattu kävely vesiputoukselle. Tälle kävelylle osallistui neljä henkeä. Sateiden vuoksi vesiputoukselle pääseminen ei ollutkaan niin helppoa kuin sen piti olla. Reitin aikana vuoripuroja piti ylittää pari kertaa, mutta sateen vuoksi ne eivät olleet kovin pieniä puroja. Sopivasti taiteilemalla selvisimme niistä kaikista. Sateilla oli positiivisetkin vaikutuksensa. Vesiputous oli nyt isompi ja näyttävämpi kuin kuivalla kelillä. Voimme suositella jokaiselle täälläpäin olevalle vesiputouksella käyntiä. Reitti on merkitty ja mukava kävellä. Vasta loppupuolella on luvassa polkua. Ilmeisesti vesiputouksen yläpäähän menee myös reitti, mutta se on huonokuntoinen ja hieman vaarallinen.
Nähtyämme putouksen palasimme yli puolentoistatunnin kahvitauon jälkeen takaisin Brixen im Thaleen. Alunperäinen suunnitelma oli levätä runsaasti, sillä eilinen oli rankka. Aurinko oli kuitenkin tullut esiin ja keli oli muuttunut mahtavaksi, joten lähdimme toteuttamaan Kristan toivomusta kiivetä Hohe Salvelle. Olimmehan koittanut kiivetä sinne jo pari päivää sitten. Huippu on lähes 1000 metriä korkeammalla kuin mitä lepopaikkamme on. Huipun korkeus on siis 1825 metriä. Kondoolilla pääsimme ensimmäiset 400 metriä ylöspäin, siitä eteenpäin patikoidaan. Meillä oli tiukka aikataulu. Aloitimme patikoinnin ylös noin kello 15 ja viimeinen kondooli lähtee liikkeelle kello 17.00. Opasteet kertoivat ylöskiipeämisajaksi puolitoista tuntia. Onnistuimme repimään itsemme ylös vuoren huipulle vähän yli tunnissa. Tuon aurinkoisen ja äärimmäisen kuuman kiipeilyn ansioista meillä on nyt nöyrän miehen rusketus kasvoilla. Poskipäistä ylöspäin kummankin naama on lievästi punainen, siitä alaspäin ei rusketusta ole juuri syntynyt. Nöyrän miehen rusketus syntyy kun kävelee nöyrästi katse alaspäin suunnattuna vuoren rinnettä ylös. Näin nyörempi mies välttää astumasta lehmän paskaan. Noinkin korkealta vuorelta pääsee hämmästyttävän nopeasti alas kun juoksee. Tulimme alas takaisin kondoolille noin puolessa tunnissa, aikaa jäi jäljelle runsaat 10 minuuttia. Jos olisimme myöhästyneet kondoolikyydistä, edessä olisi ollut noin tunnin mittainen patikointi alas.
Päivän päätteeksi, kaiken patikoinnin jälkeen ehdimme lepäämään useita minuutteja, mikä olikin tämän päivän päätarkoitus. Illemmalla kävimme vielä ravintolassa syömässä. Krista on koko ajan toivonut tuoreita kasviksia, niinpä ravintolassa hän ravintolassa tilasi salaattia. Viisastuneena edellisestä salaatista Krista tilasi sen tällä kertaa ilman kastiketta. Tämä tarkoitti sitä että jäljelle jäi vain lehtisalaattia. Kaikki muut salaattiainekset oli jo valmiiksi sotkettu kastikkeeseen.Huomenna on luvassa polkupyöräilyä pitkin maita ja mantuja. Huomenna kelin pitäisi olla taas parempi kuin tänään.

Our host has given us the weather forecast every morning and each morning the following day should have been better. Today like every other day started with rain. Today we went for a hike to a waterfall. Because of the rains the trip to waterfall wasn’t so easy. The road goes few times over a small mountain spring, but because of the rains these weren’t so small. We had to change the crossing point or cross the small river very carefully. On the positive side the waterfall was bigger and better looking due the rains.
The original plan was to rest this day, but during the hike to waterfall the weather got a lot better and Krista wanted to see the Hohe Salve mountain. The top of the mountain is over 1000 meter higher than out resting place. The top is at the hight of 1825 meters. We used a gondole to go up the first 400 meters and after that we hiked as fast as we could towards to top. We had only two hours time to until the last gondole ride down, after that we would have to walk down. It took us over an hour to climp up there. After spending some time on the top we ran down the mountain towards the gondole. We made it with 10 minutes time to spare. At the end of the day, after all the hiking we had several minutes time left to rest which was the main point for today.
In the evening we went to a restaurant. For all the time we have spend in Austria Krista has wanted fresh vegetables. Last time she got salad it had a lot of dressing on it, so this time Krista asked it with out the dressing. This ment that she got only green salad, nothing else.

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”08.08.2006″]

2 comments

Hyvää työnalkua vaan Epille :). Kuvista saa liian kauniin kuvan tästä paikasta, täällä oikeasti sataa aina aamuisin, mutta en silti istuisi toimistossa tämän sijaan ,).Hyvää työpäivää muillekin!

Comments are closed.