07/08/2006 Tutustuminen paikalliseen saunakultturiin.

Aloitimme päivämme aikaisin seitsemältä. Aamiainen oli taas kiitettävä. Aamiaisen ja turhan ajan suttaamisen jälkeen lähdimme kiireen vilkkaa kohti juna-asemaa ja kohti Kirchbergiä. Olimme siellä hyvissä ajoin joten tutustuimme paikallisiin liikkeisiin ja kun meinasimme mennä vuokraamaan kävelykeppejä päivän patikkaa varten allekirjoittanut huomasi että infopisteen luota lähti epäilyttävästi päiväpatikoiksijoiden näköinen ryhmä liikkeelle vaikka kello oli vasta 9.20 ja patikan piti alkaa 9.30. Juoksimme ryhmän kiinni ja kysyimme viimeisenä olevalta henkilöltä että onko tämä se päiväretki joka lähtee 9.30, johon hän vastasi että on. Yhä epäröiden etsimme ryhmänjohtajan ja kysyimme häneltä samaa, hän vastasi että kyllä ja esitteli itsensä Mariaksi. Hämmentyneinä liityimme sakkiin.
Päiväreissu oli kevyt versio sateen vuoksi, pari tuntia ylös ja sitten tunnin oluttauko. Tässä kohtaa voidaan huomauttaa että olut on halvempaa kuin Coca Cola. Tunnin oluttauon jälkeen matkasimme kaksi tuntia alas, jonka jälkeen ryhmä hajosi. Olimme aikaisemmin aamulla ajatelleet skipata reissun jos keli on aivan kauhea ja mennä Kitzbüheliin uimaan. Nyt kun päiväkävely päättyi huonon kelin vuoksi jo kahden aikaan päätimme lähteä Kitzbüheliin uimaan. Kristan idea oli kävellä, matkaa ei kuitenkaan olisi enempää kuin 6 kilometriä. 6 kilometriä on hämmästyttävän pitkä matka kevyen vuorireippailun jälkeen, eikä niin hedelmäinen kuin olettaisi. Kristan mukaan matka oli mukava ja tuntui vain 6 kilometriltä. Mene ja tiedä.
Kitzbühelissa näimme upean Gondolireitin ylös todella korkealle vuorelle. Krista halusi vuoren päälle, eikä Juha kävelystä väsyneenä jaksanut vastustella. Ylösmenon verran vaimoa jännitti ja alasmenon verran aviomiestä jännitti, selkeä tasapeli. Ylhäältä näkymät olivat upeat, mutta alkuun niitä blokkasi mahtava sadepilvi. Ylhäältä katsellessamme löysimme myös kylpylän johon meidän oli tarkoitus mennä. Ennen tätä emme tienneet missä se oli.
Kylpylä oli monitasoinen järkytys allekirjoittaneelle. Ensisähellysten jälkeen lukitsimme kännykän, kameran ja rahat turvalliseen lokeroon. Otimme avaimet naisten ja miesten puolen pukuhuoneisiin. Valitettavasti Juha otti vahingossa perhepukuhuoneen avaimen, ne kun olivat miestenpuolen avainten jatkona, ei niin selvästi merkittynä. Nöyränä perhepukuhuoneessa Juha vahtoi nopeasti vaatteet ja siirtyi etsimään saunaa, joka oli se syy jota varten tuonne halusimme. Saunan haku tuotti hienoisen pettymyksen. Saunaa varten tarvittiin saunatiketti, jota meillä ei tietenkään ollut. Krista lähti ostelemaan moista kassalta (ihan sieltä aulasta käsin) bikinit päällä, pyyhkeeseen kietaistuna. Sen reissun tuloksena oli tieto että olemme ihan väärällä puolella, meidän on poistuttava sieltä ja tultava ulos, masettava lisää ja saamme saunapuolen pukuhuoneen avaimet. Seeeeeelvä. Vaatteet kainaloon, pyyhe ympärille ja aulaan maksamaan ja siirtymään seuraavalle puolelle.
Saunapuolelle siirryttäessä onnistuimme välttämään sen puolen henkilön, joka olisi antanut meille lisää pyyhkeitä ja neuvoja. Krista törmäsi tähän henkilöön ennen kuin löysi minut, joten kun kohtasimme hänellä oli meidän lisäpyyhkeet. Saunapuoli oli “hienoinen” järkytys. Sekasauna on tuttu kaikille karskeille suomalaisille, ei siinä mitään, mutta tämä oli jotain aivan muuta. Yhteinen oleskelutila keskellä ja erilaisia “saunoja” sekä parit suihkutilat tämän oleskelutilan ympärillä. Kaikki alasti tai pyyhe lantioilla, muutamalla naisella hieman ylempänä. Yksikään sauna ei täyttänyt saunan kriteerejä (kuuma, vettä kiukaille, löyly!). Lähimmäksi saunaa päässyt huone tuuletettiin kun se kuumeni liikaa. Ikkunat ja ovet auki ja yksi mies heilumaan pyyhkeen kanssa siihen ovelle jotta saadaan viileää ilmaa sisään O_o. Aikamme epämukavasti “saunottua” pistäydyimme allaspuolelle, joka oli sitä mitä siltä voisi olettaakin. Sitten takaisin saunaosastolle ja junalla takaisin Brixen im Thaleen. Päivä on ollut pitkä, todella pitkä ja allekirjoittanut alkaa vasta hiljalleen pari tuntia saunatapahtumien jälkeen toipua siitä paikasta.

We woke up early, at 7 o’clock. After the breakfast we headed to Kirchberg. We where there early enought to explore some of the stores in the city. At 9.20 Juha noticed a group that looked too much like the dayhike group that we were planning to join leaving the tourist information. The hike was ment to start at 9.30. We ran after the group and asked from one of the hikers and from the teamleader that this really is the group that was ment to start at 9.30. It really was the group. Amazed we joined the group.
Due to the rain the hike was a light version. Couple of hours up the hill, an hour beerbreak and two hours down the hill.
We decided to walk to Kitzbühel to go for a swim. The distance was only 6 kilometers. I have to say that 6 kilometers is longer than you thought after a hike on the hills. Krista disagrees on this one.
In Kitzbühel we saw a magnificent gondole trip up to a really high mountain. Krista wanted to walk up, juha did not, so we ended taking the gondole. On the way up the wife was afraid and on the way up the husband was afraid. 🙂
The spa was a horrible experience in many levels to Juha. After the first hassle Juha had a key to family locker instead of a key to mens locker. Ashamed he changed his clothes in there and went to search for the sauna. He found the sauna and found out that we need a ticket for the sauna. Krista went to buy those for us and found out that sauna has another locker. We need to leave these lockers, go the lobby, get new keys and to the sauna lockers. All this we did with our swimming suits on…
Sauna was a shock also. We finnish people are used to mixed saunas, but this was something different. Different saunas weren’t even close to the sauna we have used to, but this wasn’t the problem. The main shock probably was the “lounge” where everyone was naked or wearing just a towel (around the waist, even the women). The age difference was huge, our age was (less than) half of the others.
The day has been long, really long and Juha has after two hours slowly started to recover from the sauna experience.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”07.08.2006″]

3 comments

Kohtuuttoman rumia maisemia, ei tekis yhtään itse mieli :)Työtkin sitten alkoivat, ensimmäinen Erittäin Mielenkiintoinen palaveri takana o/

Comments are closed.