03/08/2006 Run Forest, RUN!

Aamu alkoi hieman myöhäisessä ja lunkisti. Olimme aivan liian hitaita liikkeellelähdön suhteen, joten emme lähteneet riskeeraamaan polkupyöräliikkeiden kanssa, sillä ne ovat sivukaduilla. Kävellessämme kohti kansallismuseota Krista halusi soittaa. Olimme eilen puhuneet tästä ja mielestäni olin pakannut kännykkäni päiväreppuumme. Tarkastuksen jälkeen minä juoksin, tapaamispaikaksi sovimme kansallismuseon. En löytänyt omaa kännykkääni ja juoksin ainakin 30 minuuttia. Hiestä märkänä toimitin varakännykän Kristalle, omaani en löytänyt. Tarkempi päivälaukun tutkiminen osoitti että allekirjoittaneen kännykkä olikin mukana, emme vain löytäneet sitä jemmasta ensimmäisellä kerralla. Emme mahtuneet klo 11 englanninkieliseen esitykseen, joten kiersimme omin nokkinemme paikan. Kulutettuamme kaksi ja puoli tuntia lähdimme kohti juna-asemaa, josta Krista salaillen hankki seuraavat junaliput. Minulle paljastettiin sen verta että pitää varautua 20 tuntia kestävään junamatkaan. Sieltä pikapikaa kohti Carlsbergin vierailiakeskusta. Kristakin nautti siitä reissusta. Vinkkinä matkailijoille, kierrokselle pääsee opiskelijahinnoin (25 kruunua) ja sillä saa 2 juomalippua, jotka voi käyttää kierroksen lopusta löytyvästä baarista. Ehkä halvinta olutta kaupungissa (kun hanasta valutetaan). Koska vaimo ei ole oluen ystävä joutui aviomies uhrautumaan ja juomaan kolme lasillista olutta sekä hörppimään neljännestä.
Paluumatkalla pummasimme kyydin junasta, sillä tähtäsimme takaisin kansallismuseoon ostamaan kirjaa, jonka Krista oli unohtanut. Juoksemalla kuin piru olisi meitä jahdannut ainakin vartin verran ehdimme 2 minuuttia vajaa sulkeminen sisälle. Krista ohitti vähäisin kommentein museon työntekijän ja meni ostamaan, kun minä taasen jäin työntekijän luo höpisemään mukavia, jotta Krista saisi ostettua kirjansa ennen sulkemista.
Kello oli kuitenkin vasta viisi illalla, joten lähdimme kohti kuninkaallista puistoa, jossa minä tein kuninkaallisen munauksen ja suttasin itseni sekä päiväreppumme jugurttiin. Puisto meni kiinni klo 18, joten siirryimme seuraavaan puistoon, jossa opettelimme pelaamaan backgammonia. Pelin jälkeen suunnistimme syömään kunnolla. Tässä kohtaa eilen kaupasta ostetut ruuat maksoivat itsensä takaisin. Eilinen illallinen, tämän päivän aamiainen ja päivällinen oli tehty leivistä. Säästetyillä rahoilla saimme kunnon ravintolaillallisen talon viinillä ja jälkiruualla. Hyvän illallisen jälkeen palasimme takaisin Hostelille nukkumaan, sillä herätys on huomenaamulla klo 5.45, juna kohti Legolandiaa lähtee klo 7!
Tänään _melkein_ bongasimme vapaan, toimivan citypyörän. Valitettavasti siihen ei saanut tungettua sisälle kolikkoa edes hyvällä määrällä voimaa, joten se ei irronnut kaiteesta.

Today we ran a lot… In the morning, after leaving the Hostel, we though that I have forgotten the cellphone to my backbag. I ran to get it, but didn’t find it. I ran back with the backup phone. After a better search we found out that I ran for nothing, my cellphone was in the backbag we had with us. We visited the national museum and after that the Carlsbergs visitor center. My dear wife doesn’t like beer, so I had to do what men do and drink all the beer that she couldn’t drink (2 drinks per person is included in the tour).
On our way back we took a train and didn’t pay for it, we returned back to the national museum after a long run. We made it with two minutes time for shopping. Krista wanted a certain book from the store.
The dinner was excellent. After two days of saving we went out and bought ourselfs a good dinner with wine and dessert. After that, we returned to the Hostel to sleep. Wake up at tomorrow is at 5.45, the train to Legoland leaves at 7.00.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”03.08.2006″]

2 comments

Vaikuttavan näköinen pullokokoelma kyllä 🙂 Tuo Kristan ilme tuossa tuoppikuvassa on kyllä ikuistamisen arvoinen

Comments are closed.