Sadepäivä

Luulimme että eilen satoi Helsingissä paljon, vaan olimme väärässä. Tänään satoi vielä enemmän. Itseasiassa satoi niin paljon, että alkuperäiset suunnitelmamme peruuntuivat.
Alkuperäinen suunnitelma sisälsi kierrosta Suomenlinnassa, syömistä Kreikkalaisessa ravintolassa nimeltä Minos ja kierroksen Arabian tehtaalla, tämän jälkeen siirrymme Lahteen leirintäalueelle. Tämä kaikki uuden matkakumppanimme Mirjan kanssa.
Päivä alkoi sillä että hajaannuimme kahtia, minä lähdin etsimään Bebekiä, tämän piti olla helppo homma ja Krista lähti kohti keskustaa shoppailemaan. Sovimme, että tapaamme kahvilassa kahdentoista maissa bussiaseman lähellä. Mirja saapuu Helsinkiin kahdeksitoista joten koko lössi olisi kasassa. Valitettavasti ulkona satoi paljon ja kastuin reisiä myöten matkalla Bebekiin jonka hakemiseen menikin puolen tunnin sijasta lähes tunti. Minun onnekseni hakemaani tarviketta oli vielä yksi buteli jäljellä ja se oli 5 senttiä kerrottua hintaa halvempi. Wipii. Olin siis myöhässä tapaamisesta ja märkä. Pari puhelinsoittoa korjasi myöhästymisongelman.
Kahvilla keskustelimme eri vaihtoehdoista ja Mirjan ja minun vaatimuksista johtuen päätimme pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa. Seuraavaksi siis suunnistimme kohti autoa jonne jätimme Mirjan kamppeet ja itsemme. Olimme vielä enemmän märkiä kuin aikaisemmin ja minun sateenvarjo vuoti, joten autossa päädyimme että emme sittenkään lähde Suomenlinnaan kierrokselle vaan menemme sisätiloihin eli Arabian tehtaille kiertämään.
Kiertoreissu Arabian museolla maksoi euron per opiskelijanenä ja 2 euroa per aikuinen nenä. Tällä välin sade lakkasi, huomasimme sen kun tulimme ulos, mutta kello oli jo niin paljon, että Suomenlinnan kierrokselle ei ehditä. Siispä syömään. Auto takaisin samaan parkkipaikkaan parkkiin ja suunnistamaan etukäteen tarkkaan valitulle ravintolalle. Paikalle päästyä meille ilmeni, että he ovat lomalla…
Sitten etsittiin vapaamuotoisesti seuraava ravintola ja päädyimme Himalaya-ravintolaan. Ruokaa maisteltuamme huomasimme, että se ei sopinut meidän kenenkään makuhermoihin.
Jakaannuimme kahtia, Krista ostoksille ja me loput hakemaan kamppeita. Tällä välin sade alkoi taas ja voimakkaana. Krista kastui, eikä saanut ostoksiaan. Nyt olemme Lahdessa lämpimässä mökissä yöpymässä. Huomenna on luvassa matkan viimeinen varsinainen piste Heinolan asuntomessut.

Leave a Reply