Hitto soikoon

Heräsin aamulla vähän jälkeen viiden, oloni oli hassu. Tarkempi tutkinta osoitti, että oloni oli kostea, alushousuni on täysin läpimärät ja makuupussi on märkä… KRISTA! Teltta vuotaa! Pakkasimme kamppeemme ja siirryimme niin nopeasti kuin mahdollista autoon nukkumaan. Autosa nukuimme pyyhkeen ja yhden makuupussin turvin, sillä Kristan varusteet olivat kuin ihmeen kaupalla selvinneet täysin kuivina. Syy siihen, että telttamme kastui läpi oli se, että kumpikaan meistä ei uskonut että yön aikana sataisi, sillä ilta oli niin kaunis.
Pienen takaiskumme jälkeen heräsimme kymmenen maissa ja aamiaista tehdessämme alkoi aurinkokin paistaa. Saimme kuivateltua varusteitamme jonkin verran ennen kuin päätimme palata Tuuriin. Tuuriin palaamisen syynä oli tarvikkeiden puute. Meiltä oli puuro, sprii ja sulatejuusto loppumassa emmekä huomanneet niitä eilen ostaa. Kumisaappaat olivat myös listalla, mutta sopivaa kokoa ei vain löytynyt. Tuurin jälkeen suuntasimme kohti Julmavuorta. Julmanvuoren luokse pääseminen oli enemmän kuin haasteellista. Paikka on merkitty kyllä karttaamme, mutta mitään ohjeistusta paikanpäältä ei löytynyt. Lopulta pysähdyimme syömään ja huomasimme mahtavat kalliot, jotka näkyivät metsän lomasta. Pienen hakemisen jälkeen Krista onnistui löytämään polun kallioiden päälle. Uskomme nyt käyneemme Julmivuorilla. Seuraava tavoitteemme oli Hitonhauta. Hitonhaudan löytäminen oli hieman haasteellista, mutta lopulta löysimme tieviitat ja reitin. Voimme suositella kaikille Hitonhautaa, se on todella todella hieno. Varusteisiin tahtoisimme puuttua kuitenkin sen verta, että kunnon vedenpitävät vaelluskengät olisivat jälleen kerran hyvä varuste. Meillä kului Hitonhaudan perältä poistumiseen 25 minuuttia ja parkkipaikalle palaamiseen vielä ylimääräiset 10 minuuttia, joten tuolle reitille kannattaa varata 1,5 tuntia aikaa. Siellä on paljon kaunista ihmeteltävää.
Illan päätteeksi kävimme Suolahdella kahvilla, minun tavoitteenahan on juoda joka päivä kuppi kahvia uudessa paikassa. Kameralla tuli räiskittyä oikein urakalla kuvia Hitonhaudalla, harmi kun en voi niitä nyt teidän kanssa jakaa.
Huomenna matkaamme Jäppilään, kiertäen ensin parin kolmen luonnonnähtävyyden kautta.

Leave a Reply