Piru vieköön

Heräsimme aamulla tyhjään taloon. Isäntäväkemme oli poistunut viettämään arkiviikkoa. Me lähdimme hiljaksilleen liikkeelle, tarkoituksenamme on jatkaa pirullista linjaamme jonka aloitimme eilen. Tämän päivän päämääriin kuuluu mm. Pirunpesä joka on Euroopan suurin hiidenkivi. Valitettavasti Pirunpesään pääseminen maksoi 4 euroa joten päätimme ovelasti lähteä luontopolulle. Mitä me emme tieneet oli se, että “luontopolun” tekijällä oli ollut mennessään pirullinen virne ja kahluusaappaat, sillä tuo “luontopolku” koostui 1,3 kilometristä tietä (!) ja sen tasapainoksi ainakin 1,8 kilometristä (erään kyltin mukaan) puhdasta rämpimistä suopohjaisessa metsässä. Reitin kokonaispituus oli 3,8 kilometriä. Emme voi suositella tuota 3,8 kilometrin “luontopolkua” kenelläkään ja jos sinne menette kumisaappaat kuuluvat pakolliseen varustukseen.
Päästyämme ulos tuosta pirullisesta paikasta lähdimme kohti Yli-Vallia, mutta päätimmekin mennä Keski-Valliin jossa oli kylttejä Valliin, mutta onneksi lopulta päädyimme Ala-Valliin. Kekseliäitä veikkoja nämä eteläpohjanmaalaiset
Toinen pääetapeistamme oli Tuurin Kyläkauppa, jossa kuluikin hyvä aika ostellessa ja kierrellessä. Haaviimme tarttui pari mukia, minulla ei selvästikään ole vieläkään riittävästi erilaisia kahvimukeja, shampoota, ruokaa, Kristalle kengät ja kansio.
Olemme päätyneet Töysän lähimaastoon ja nyt alkaa kello olemaan sen verta että on aika alkaa pystyttämään telttaa.

Leave a Reply