Bussi&pyörämatka

Heräsimme klo 8.00… 8.30… 8.50… tuntuu kuin jokin kuvio olisi syntymässä. Ripeästi aamiaiselle ja sen jälkeen tavaroiden pakkaukseen. Bussimme lähtee bussiasemalta 11.30 ja on noin 11.38 pysäkillä josta me koitamme nousta kyytiin.
Bussi saapui 11.43 ja oli aivan liian pieni tavaratiloiltaan meidän tarpeisiin. Kuski kertoi, että seuraava bussi lähtee asemalta 12.35 ja se on todennäköisesti isompi bussi. Päätimme käyttää luppoajan läheisellä huoltoasemalla. Asemalle päästyämme totesimme, että meidän on syytä syödä jotain aamiaisen lisäksi jos aiomme jaksaa loppupäivän. Maksettuamme 7,00 euroa kahdesta lihapiirakasta, kupista kahvia ja 4 desistä jaffaa aloimme kuluttaa aikaa. Minä seurasin seiniä ja sen sellaista ja Krista alkoi lukea lehteä. Pohjolan Sanomien sivulla 7 tuli yllätys vastaan, sivulla on juttu teltoista ja kuvassa on meidän teltta ja tandemi! Koitamme saada jostain käsiin tämän lehden :). Olemme ilmeisesti olleet kuvanoton aikaan Haaparannassa joten missasimme mahdollisen haastattelun (kyynel).
Seuraavaan bussiin mahduimme loistavasti ja Kristan käytyä epämääräinen keskustelu kuskin kanssa jättöpisteestämme pääsimme matkaan. Matkan aikana aloimme epäilemään päätepistettämme, se saattaisi olla liian kaukana ja kuinka ollakaan kun tuli päätepisteen aika, se oli liian kaukana. Bussipysäkiltä yöpymispaikallemme oli kartan mukaan noin 30 kilometriä, pyörän mittari täällä perillä näyttää 28 kilometriä. Poljimme matkan neljällä, kolmella ja kahdella jalalla. Matka meni ihan mukavasti, eikä minun jalkaani vihlaissut kuin pari kertaa oikein kunnolla 🙂 Ehkäpä voisimme jatkaa matkaa näin? Tuskin sentään.
Majapaikkamme on mitä ihanin järven rannassa oleva mökki. Isäntäperheemme asustelee itse isommassa mökissä, jossa on muuten paikan ainut sisävessa :). Iloisempana uutisena voin kertoa että Krista onnistui vihdosta viimein karistamaan talviturkkinsa pois. Minähän olen tehnyt sen jo useampaan kertaan ja jouduin nyt näyttämään mallia miehisenä miehenä.
Suunnitelmissa on pysyä täällä tämän yön lisäksi vielä yksi yö lisää ja sen jälkeen suunnistaa jotenkin Ouluun ja sieltä kohti Närpiötä ja tulisimme mielellämme käymään kylässä Jalasjärvelle. Jos Jalasjärvi lukee tätä, olisi kiva kuulla taas se puhelinnumero, minä olen onnistunut sen hukkaamaan.

Leave a Reply