Turistina Torniossa / Haaparannassa

Tänään heräsimme kun siltä tuntui ja lähdimme tekemään aamiaista mukavaan sisäkokkauspisteeseen. Saimme myös selville, että Tornion tuttumme eivät voi meitä majoittaa joten nukumme toisenkin yön teltassa.
Päivän tavoitteisiin kuului kahvin juonti ruotsalaisessa kahvilassa. Ensin suunnistimme kaupungin bussiasemalle selvittämään bussiaikatauluja huomisen siirtymistä varten ja sitten lähdimme ruotsiin. Päivä oli lämmin ja kostea, ukkosta enteilevä. ruotsin puolella löysimme infopisteen josta katsoin lähimmän kahvilan jonne menimme. Kahvila oli kaamea yllätys. Myyjänä oli vanha naisihminen joka (yllätys, yllätys) puhui suomea, jota ensitöikseni koitin. Heille kävi myös eurot, vaikkakin hinnat olivat kruunuissa. Otimme kahvia, kaakaota, munkin ja piirakan palan. Kaikki tämä maksoi 40 kruunua, eli minun laskuvoimillani (koska myyjä pyysi) 4 euroa. Maksoimme tämän ja kävimme istumaan. Ilmeisesti kahvila oli jonkin kirkon kahvila, julisteet olivat sen suuntaiset. Ikävin yllätys oli kuitenkin tulematta. Maistoin kahvia ja huomasin että se oli pikakahvia! En siis sitenkään saanut kunnon kahvia, vaan taas pikakahvia. Tämä kertoo varmasti jotain kaikista ruotsalaisista kahviloista. Kun olet käynyt yhdessä, olet nähnyt kaikki, enempää en asiaa todistele.
Epäonnistuneen kahvituokion jälkeen siirryimme takaisin Suomeen, jossa kahvikin on kunnon kahvia, ja menimme taidenäyttelyyn. Näyttely koski jotain ja minä kunnon “taiteenystävänä” en tajunnut suurimmasta osasta tauluista mitään. Taidetuokion jälkeen jalat olivat sen verta väsyneet, että pysähdyimme samassa rakennuksessa olevaan Tornion pääkirjastoon lukemaan hetkeksi. Tämä oli meidän onni, sillä kohta alkoi satamaan ja tuulemaan ennennäkemättömällä voimalla. Salmointia, ukkosta, sähkökatkos joka kesti yli tunnin… Odotimme kirjastossa kelin parantumista ja lähdimme sieltä kohti telttaamme. Nyt olemme syöneet niin hyvin kuin täällä voi syödä ja valmistaudumme viettämään kotoisaa, joskin hieman kosteaa, telttailtaa.

Henkilökohtaista-palsta
Etsimme kahta seikkailunhaluista henkilöä ottamaan osaa koko tai osaan matkastamme autolla. Toivottuja ominaisuuksia on kyky kustantaa omat kulut ja osallistua mahdollisiin polttoainemaksuihin ellei osallistujilla ole mahdollista tarjota neljän hengen kärryjä vetohevosineen. Oma teltta parantaa omia yöpymisoloja huomattavasti, kuten myös kyky puhua suomea.
Aiomme kiertää noin 3 viikkoa järvi-Suomea ja tälle osuudelle takapenkiltä löytyy tilaa, myös toivomukset omiin pysähdyksiin kuunnellaan, toimeenpanosta voidaan keskustella.
Otathan meihin yhtyettä välittömästi!
0700-0994196 (1e/min+pvm) rohkeaa kimppakyytiä.

Leave a Reply