Jalka petti

Herätys 8.00 … Herätys 8.30, aloimme pakkaamaan hitaasti, mutta varmasti. Syötyämme aamiaisen kello oli 10.30 ja olimme valmiita lähtemään. Leikittelimme ajatuksella mennä ruotsin puolta aina Aavasaksalle saakka, mutta jätimme sen sittenkin väliin. En luottanut jalkaani riittävästi. Lähdimme matkaan reippaalla nopeudella, ilman ongelmia. Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta kun meidän ei tarvinnut pysähdellä ihmettelemään jotain ääntä joka lähti pyörästä tai kunnostamaan jotain. Noin kahdenkymmenen kilometrin jälkeen polveeni iski raju kipu enkä pystynyt polkemaan. Kristan voimin siirryimme pienen pätkän ja saavuimme Napapiirin taukopaikalle. Taukopaikalla päätimme, ettemme voi jatkaa matkaa enää pyörällä. Jalkaani oli oikeasti särkenyt Rovaniemeltä lähdöstä saakka, mutta olin hampaat irvessä vääntänyt sillä meidät Pelloon ja Pellossa taas jalka tuntui olevan kunnossa. Mitä ilmeisimmin se ei ollut.
Taukopaikalta siirryimme bussilla Tornioon, jossa vietämme päivän tai kaksi tutustuen itse Tornioon ja sitten vielä Haaparantaan. Matkamme tänne leirintäalueelle oli siitä hauska, että bussi toi meidät aivan alueen portille saakka. Koska olimme ainoat matkustajat bussin kyydissä kuski päätti poiketa reitiltä sen verta, että heittää meidät suoraan leirintäalueelle. Bussin kääntyminen leirintäalueen edessä oli aikamoinen show ja meille hymyili moni henkilö 🙂
Nyt siis lakkaa reissumme tandemin kanssa. Pettymys on melkoinen (laimeasti sanottuna), tulimme polkeneeksi vain puolet harjoitellusta matkasta ja palkinnokseni sain rikkinäisen ? polven. Seuraavan viikon aikana todennäköisesti siirrymme hitaasti erinnäisten paikkojen kautta Huittisiin jossa vaihdamme kulkuneuvoa, otamme käyttöön auton. Auton kanssa reissaamme jonkin matkaa ja sitten lopetamme.
Jatkan silti login pitämistä loppuun saakka, vaikka tandem lakkaakin liikkumasta.

Leave a Reply