Hupsista

Olen viettänyt yön heräten tunnin välein ottamaan kuvan ulkoilmasta ikkunan läpi. Tämän parempaan en tule pystymään missään vaiheessa. Eilisen illan aikana keli parani huomattavasti ja aurinko tuli näkyviin. Valitettavasti huoneemme ikkunasta ei näe aurinkoa, joten en saanut haaveilemaani valokuvasarjaa aikaiseksi. Toisaalta aikaisemmat haaveet ovat muuttuneet matkan varrella haaveeksi päästä reissu kunnialla loppuun. Olen nyt kokenut yöttömän yön, ehkä seuraavalla kerralla pääsen kuvaamaan sen :).
Heräsimme kymmeneltä aamulla ja katsoimme pihalle, keli oli uskomattoman kurja. Ulkona satoi ja tuuli oli niin lujaa, että pisarat liikkuivat melkein vaakatasossa, lämpötilassakaan ei ollut kehumista. Krista kävi kysymässä Riitalta, että oliko tälle päivälle luvassa mitään erikoista ohjelmaa, mutta sai kuulla, että ei ole mitään koska keli on niin kurja. Päätimme palata torkkumaan ja lähteä mahdollisesti myöhemmin. Heräsimme yhdeltä päivällä ja huomasimme, että keli oli yhä kurja. Päätimme tarkistaa sääennustukset ja tehdä niiden pohjalta päätöksemme. Päätöksemme on, huomenna aamupäivällä matkaamme Aavallesaksalle ja leiriydymme sinne. Ylihuomenna matkaamme Tornioon ja leiriydymme sinne. Sääennusteiden mukaan ylihuominen on sateinen osa matkaamme, joten Torniossa aiomme mennä jonnekin sisätilaan nukkumaan. Lopun päivää olemme olleet sisällä lukemassa, joskin kun ilmat paranivat iltaa kohti kävimme pienellä iltalenkillä läheisellä pururadalla.
Nyt saunomisen jälkeen kirjoitan tätä logia ylös ja alan hiljalleen pakkaamaan tarvikkeitamme kasaan huomista lähtöä varten. Pyörä on jo tarkistettu ja vaihdoin etujarrupalat joiden kulutuspinta oli jäänyt jonnekin Rovaniemen tienoille :).

Leave a Reply