Varusteet

Muistan kun vuonna 2002 Krista voitti trangian itselleen. Hän harmitteli sitä miksi hän voitti sellaisen kun hänellä ei ole mitään käyttöä moiselle. Nyt 2004 olemme iloisia, että hän voitti sen :). Meillä oli 02.03.2004 seuraavat varusteet käsillämme:

 • Tandem
 • Teltta, Kristan vanha kupoliteltta, ajaa yhä asiansa
 • Makuupussi 2x, Kristalla oma vanha ja minulla vanhemmilta saatu tosi vanha
 • 2x pyörälaukut. Krista oli saanut 1997 Ahvenanmaan reissulle pyörälaukut. Ne olivat vanhat, mutta palvelevat yhä tarkoitustaan.
 • Iso määrä sekalaista pikkutarviketta

Ensitöiksemme aloimme metsästämään pyörälaukkuja ja etutelinettä tandemiin. Koska meillä on käytössä vain yksi pyörä, meillä on vain 4 laukkupaikkaa, 2 eteen ja 2 taakse. Ensimmäinen kyselykierros paljasti meille, että etulaukut (vedenpitävät Ortlieb:t) + pyöräteline + etulaukku sarviin kiinni maksaa noin 200 euroa. Takapuolemme irvisti ja kasvomme pysyivät vakaina. Poistuimme liikkeestä.
Onnistuin lopulta löytämään halvemman vaihtoehdon etulaukkutelineille ja kun teetimme pienen muutostyön Kristan vanhoissa pyörälaukuissa, saimme ne sopimaan etutelineille.

Suurinosa tarvikkeistamme ostettiin lopulta Partiovarusteesta. Ostimme sieltä Haltin etulaukun, Haltin takalaukkupaketin, jossa oli 2 pyörälaukkua ja niitä yhdistävä tarikalle tuleva näppärä repunkaltainen laukku, kompassin, trangiaan polttoainetta ja turvapullon polttoaineelle. Myöhemmässä vaiheessa Krista osti sieltä itselleen uuden makuupussin ja tämän ansiosta minä sain Kristan vanhan makuupussin.
Viikkoa ennen reissulle lähtöä hankimme vielä 2 kappaletta Ortliebin vedenpitävää varustelaukkua, pyöräilysadeviitat sekä sadesuojat kengille. Syy siihen, että nämä hankinnat tehtiin näinkin myöhässä oli se, että saimme Huittisissa ollessamme hyviä suosituksia :). Sadeviitat eritoten ovat osoittautuneet joka euron arvoisiksi.
Viimeinen asia jonka saimme oli onnenkantamoisella saatu peräkärry. Atte ja minä ajoimme Pirkan pyöräilyssä tandemillamme ja tämä herätti Ismon huomion. Ismo tulikin keskustelemaan meidän kanssa parin etapin ajan ja sain häneltä paljon ohjeita reissuumme liittyen. Ismo tarjoitui myös vuokraamaan peräkärryn käyttöömme koko kesäksi.
Mitä isoja tarvikkeita loppujen lopuksi hankimme lisää?

 • Etulaukku, sarviin kiinnitettävä
 • Etupyörätelineet
 • Pyörälaukku-setti
 • Uusi makuupussi
 • Ortlieb varustepusseja 2kpl
 • Pyöräilysadeviitat ja sadesuojat kengille

Koitan saada jossain vaiheessa aikaiseksi täydellisen listan meidän tarvikkeista tälle reissulle. Huomaatte, että otimme aikalailla tavaraa mukaan, varmana myös täysin turhaa tavaraa.

Leave a Reply