Cagliariin tutustumista

Sunday, 2024-06-09

Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Kokonaiskilometrit: Maantaina, pakko mennä autoon.

Eilen pistettiin talo kuntoon, tänään on aika lähteä tutkimaan kaupunkia. Aloitetaan kevyesti, klassisella – vanhaan kaupunkiin katsomaan katedraalia. Päivästä on luvassa kuuma, joten lähdimme liikkeelle aamupäivällä. Pyöräletkana keskustaan, koitan mennä enemmän ja enemmän ilman navigoingia. Krista on jo pidemmällä tässä, hän ilmeisesti pääsee päiväkodille saakka ilman nagivointiapuja, minä tarvin kaupungin sisällä vielä apua.

Vanha kaupunki on vuoren päällä, joten strategiamme oli ajaa lähelle ja kävellä jyrkin osuus ylös. Pyöräilimme johonkin kohtaan keskustaa, jossa mäki alkoi selvästi nousemaan. Näin pienen puiston ja pysäytin. “Jätetään pyörät tähän!”. Hikoilen aivan mielettömästi, paita märkä, naama valuu, kosteus ja kuumus on kohdillaan. Pieni snäksi ja tarpomaan mäkeä ylös.

Poikkesimme navigaattorin reitiltä kävelläksemme läpi puiston, mikä oli erittäin kannattava poikkeama. Puistossa on ulkoilma seinäkiipeilypaikka! Tarvitsinkin tälle kesälle jonkun paikan kiipelyä varten! Nyt pitää vain selvittää, että milloin se on auki.

Vanha kaupunki oli juuri sitä mitä voi odottaa, kapeita katuja, mukulakivetystä ja autoja O_o. Täällä oli yllättävän paljon autoja, muihin vanhoihin keskustoihin verrattuna. Vaikutti siltä kuin täällä asuttaisiin, ihan vakituisesti ja normaalisti. Ylhäällä maisemien ihastelua, katedraalin ihastelua ja nälän taivuttamista. Ruokaa ei saa 11 aikaan, keittiöt aukeaa 12. Onneksi kuumuus oli vienyt pääosan nälästä, joten leipä, salaatti ja munakas runsaan määrän vettä kanssa riitti hyvin seurueelle. Koska mahtavat näkymät ja vanha kaupunki, tämä “kattava lounas” kirpaisi 51 euroa.

Kun oli aika lähteä takaisin tajusin erään pikku yksityiskohdan… Emme suunnitellut pyörien jättöä, ne vaan jätettiin jonnekin, enkä myöskään pyörien jätön hetkellä merkannut sijaintia karttaan. Teknisesti ottaen, emme tiedä missä pyörät on…
Kuumassa, vessahätäisenä ja ok, ehkä pikkasen nälkäisenä, pyörien etsiminen on 1.3 km päästä katedraalista kuuluu kategoriaan “vähemmän mieltä ylentävät operaatiot”. Jossain kohtaa tunnistin kioskin! Tuon ohi ollaan menty. Krista tiesi, että siinä oli sairaala ihan vieressä. Sairaalahaku tosin tuotti sairaalaan, jota kohti kävellessä pääsimme toteamaan, että täällä ei olla oltu – takaisin.
Ratkaisu löytyi pyytämällä Google navigoimaan kesätalolta katedraalille ja sitten palata sille reitille ja mennä sitä takaperin takaisin. Matkalla ohitimme koulun, joka toimi tänään eurovaali äänestyspaikkana. Sieltä käytiin pummimassa vessatauko ja näin pyörien etsiminen oli taas, jos ei nyt mielekästä, niin siedettävää hommaa.

Pyörien kanssa takaisin talolle, päiväunta pienimmälle, torkkuja isommille – ISO myöhästynyt lounas – leikkejä ja koko sakki kohti rantaa. Ilta vietettiin rannalla hiekkatyömaata rakentaen, kunnes alkoi olla riittävän myöhäistä.

Tämä oli hyvä ensiraapaisu, välipaloja pitää ostaa kaupasta, vettä pitää kantaa runsaasti lisää ~3 litraa ei riitä aamupäivän kolmen tunnin kävelyyn kolmelle hengelle… hetkonen, laskinko oikein? – joo. Me juotiin omat pullot = 1l, 1.5 litran vissyvesi, Veikon vesipullo 3dl, 1 litra vissyä ja 3 dl appelsiinimehua ravintolassa, toinen täyttökierros omista pulloista = 1l … eli kolmea henkeä joi melkein 5 litraa nesteitä runsaan kolmen tunnin aikana?! Ja talolla kaikki joi lisää, minä puoli litraa, Krista enemmän. Tästä kesästä voi tulla kuuma…

2 comments

Weather is just awesome in here. Its hot and windy. The wind makes the +36 feel OK on one day and +32 super sweaty the next day. Its interesting experience 🙂

Leave a Reply