Sono il padre di Veikko

Friday, 2024-06-07

Ajoaika: N/A
Keskikulutus:N/A l / 100km
Kokonaiskilometrit: Missä on se kaikki aika tehdä asioita?!

Tuntuu kuin olisimme tulleet kuumana sisään ja jatkaneet menoa kaasu pohjassa. Ensimmäinen viikko takana kesätalolla. Torstaina menin Veikon kanssa samaan aikaan nukkumaan. Kamat on jollain tarkkuudella talossa paikallaan, mutta epäsiisteyttä on runsaasti, leegoja kaikkialla ja meno vauhdikasta.

Arkirutiinit ovat nyt kasassa. Krista ja Veikko aamulla päiväkotiin, Krista siitä opetukseen, minä haen Veikon kahdelta, jonka jälkeen leikimme, minä nukun päivätorkut. Iltapäivällä pitää hoitaa joku juttu ja sitten leikitään vielä hetki ennen kuin sammutaan.

Veikko on joka päivä aivan loppu ja nukahtamaa minuuteissa – kaikki minuutit sängyssä sitä sammahtamista ennen on protestia nukkumista vastaan. Protesti ei auta, nukkumatti kuittaa.

Torstaina leikkien ytimessä oli pyörän korjaaminen. Sen vikoina olivat

  • siitä on diesel loppu
  • renkaat ei toimi, sekä
  • sen moottori starttaa vain talvella

Pyörää korjattiin kaikilla isän mukana olevilla työkaluilla ja pieni mies sai omatoimisesti käyttää myös minileathermäniä. Torstai oli se päivä kun hän vihdoin sai itse vaihdettua eri teriä esille. Tämä taito opittiin kun pyörää korjattiin omatoimisesti. Tästä seurasi se mitä olettaa voi, puukko oli peukussa – ihan niin isällä vuosikymmeniä sitten partioleirillä – ja varmasti monessa muussakin tilanteessa. Pieni mies tuli esittämään peukkua jossa oli pieni viilto ja verenvuotoa. Laastari paikalle ja minileatherman hetkeksi jäähylle. Viikonloppuna taas käteen ja opetellaan sen puukkoterän käyttöä.

Perjantaina Cagliari alkoi antaa viitteitä tulevasta kesästä. 30 astetta lämmintä ja tuuli ei juuri viilennä. Kahdelta iltapäivällä puoli litraa vettä riittää 30 minuutin pyöräreissuun – eli Veikon noudolle saakka. Paluumatkalle ei riitä vettä enää. Hikoilen kuin pistetty sika. Ikinä aikaisemin en ole tarvinnut näin paljon vettä, niin vähän liikkumiseen. Paikalliset kertoivat, että nyt on kuuma, mutta tämä on vasta alkua. Viikonloppuna menee 30 astetta rikki, katotaan minkälaiseksi tämä paikka oikein muuttuu.

Magatreeneihin saapuessani oli hiestä aivan märkä. Tänään sain iloksi kuulla, että olen myös salin vieras. Magan harjoittelu ei maksa mitään, sen tiesin etukäteen, Emmannuele kertoi että olen vieras, eikä minun tarvitse maksaa treeneistä. Magatreenit ovat isomman treenisalin sisällä, joten se treenisali ottaa oman pääsymaksunsa. Normaalitreenaaja maksaa siis Magatunneista, sekä pääsystä salille. Tänään piti järjestellä se mitä minä maksan salille pääsystä, otanko kymppikortin, miten toimitaan. Sain kuulla, että olen salillekin vieras – minun ei tarvitse maksaa mitään. Tänä kesänä, ekaa kertaa en maksa treeneistä opettamalla tai rahalla! WOO! Tämä sopii minulle erittäin hyvin, on todella vapauttavaa olla vain treenaaja.

Aika käydä suihkussa ja simmahtaa, muut on ollut jo nukkumassa jo hyvän aikaa.

Leave a Reply