Bremerhaven päivä 1

2023-07-22

Ajoaika: 2h 6 min
Sähkökilometrit: ??
Keskikulutus: ?? l / 100km
Sähkökulutus: ?? kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: ???? km

Aamulla kaikki olivat aamiaisella yhtä aikaa, mikä indikoi vapaapäivää, joka indikoi seikkailuviikonloppua! Nyt oli luvassa viikonloppu, jossa yhdistetään kaikkien viikonloppureissujen opit.

Kohteena on Bremenhaven, johon mennään ainakin parin leikkipuiston kautta kiertäen. Siirtymäidea toimi, 30-50 minuuttia ajamista, 30 minuuttia leikkipuistoa, kahvit ja toistetaan.

Viimeisellä leikkipuistolla syötiin takaluukusta käsin lounas, jonka jälkeen oli pienimmän seikkailijan päivätirsahetki. Otin pienin kunniakierroksen moottoritiellä, jotta pieni seikkailija sai kunnolla unen päästä kiinni ennen kuin auto pysähtyi.

Ensimmäinen pysähtyminen Bremenhavenissa oli Bürgerpark, jonne Krista lähti jaloittelemaan Veikon ja allekirjoittaneen pysyen autossa. Toinen nukkui, toinen luki kirjaa. Valitsemani kohta sattui olemaan tilapäisen pomppulinnapuiston vieressä. Pienen miehen herättyä kävimme viettämässä puolituntia puistossa. Menoa hidasti huono keli, lähinnä siksi, ett märkä takapuoli luisui mäissä tosi huonosti.

Päivän varsinainen kohde oli Klimahaus. Museo/paikka, missä pääsee kiertämään maailmaan 7. eri ilmastoa. Sisäisen polun pituus on kaksi kilometriä (!) ja sen läpi menemiseen menee normaalisti yli kaksi tuntia. Olin aivan katki meidän saapuessa kahden jälkeen iltapäivällä paikan eteen. Kahvi ja leipä auttoi miestä hieman. Sillä välin kun Krista ja Veikko kävi tutustumassa paikalliseen ostoskeskukseen, isä sammahti kahvilan pöytään. Vartin tirsat auttoivat hieman väsymykseen. Täysin pöllähtänyt isä saatettiin viskikauppaan herämään. Kaupan valikoima oli iso, mutta täysin pöllähtänyt mies ei mitään osannut ostaa mukaan.

Klimahaus on mielenkiintoinen kokemus, mutta pitkä. Puolessa välissä on mahdollisuus levätä kahvilassa, lähteä pois tai jatkaa matkaa. Me päätimme poistua ja illallisen kautta mennä hotellillemme mikä on Atlantic Hotel Sail City.

Näkymä hotellihuoneesta oli mahtava! Pieni mies oli aivan haltioissaan huoneen näkymästä sekä omasta sängystään, missä oli luukku, josta pääsi sänkyyn. Voi riemua ja riehumista! Isompi mies taas sammahti sängylle ennen kuin pieni mies nukahti. 12 tunnin yöunien jälkeen saatan jaksaa taas paremmin.

Minun väsähdyksestä huolimatta viikonlopun järjestelyt toimivat parhaiten tähän mennessä. Alamme saamaan viikonloppuseikkailuista hyvän otteen: pakkaus toimii, liikkumislogistiikka toimii, tiimi toimii, yöt toimii: kokonaisuus toimii.

Leave a Reply