Ei uusi päivä!

2023-05-26

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500 km

Herätys, joogaa, aamiainen rauhassa, klo 6 käynnistyy työkone makuuhuoneessa. Pieni mies jatkaa rauhaisaa untaan. Varttia yli kuusi alkaa herättely “herätyys, uusi päivä”, johon kuuluu napakka ja toistuva vastaus “ei uusi päivä!”. Ihan niin kuin pieni mies ei haluaisi herätä aikaisein aamulla, noh, tasan ei mene nallikarkit ja välillä joutuu heräämään vaikkei haluaisikaan.

Arkiosuus päivästä meni vanhalla tutulla rutiinilla, leikkipuistoonkin ehdittiin. Poikkeava toiminta alkoi illalla. Minulle on yllätyksenä järjestetty perhevapaa viikonloppu Bremenissä.

Matka Bremeniin muodostui 10 km pyöräilystä viereiseen kaupunkiin, Augustfehen, josta napattiin juna Bremeniin. Polkupyörä tuli mukana junassa, joten Bremenissä pystyn liikkumaan nopeasti ja kauas.

Olen podcasteissa kuullut kuinka eri podcastaajat kerto, että he ehtivät korona-aikana unohtaa paljon matkustamisesta ja nyt kun taas reissaa pitää opetella hommaa uudestaan. Alan allekirjoittamaan tuota väittämää. Tästä puuttuu se sujuvuus, mikä oli aikaisemmin. Toisaalta maailma näyttää myös muuttuneen.

Kielimuuri on yllättävän iso. Osasin aikaisemmin tilata ison oluen, ain grrros bier, bitte! ja olutta tuli. Tällä kertaa juna-aseman viereissä baarissa tämä ei toiminut. Tiskin takaa kysyttiin jotain mitä en ymmärtänyt. Sanoin englanniksi että en puhu saksaa, mikä veti tilapäisen paniikki-ilmeen nuoren naisen naamalle. Tarkistin translatorilla, että sanoinhan oikein – joo, riittävän likelle, mutta toistin varmuuden vuoksi hitaammin “Ein grosses beir, bitte” ja taas tuli saksaksi outo kysymys tiskin takaa. Annoin hänelle luurin ja “type there”. Kysymys oli liki yhtä vaikea ymmärtää suomeksi käännettynä. Se oli “Alkoholilla?”. “Ja?”… “Ja, alkohol”… Tilataanko nykyään isoja oluita ilman alkoholia? Juna-aseman baarissa? Laskun ecdsa-plain-SHA384 base64 koodattuna on melkein yhtä käsittämätöntä. Pohdin tätä sananvaihtoa kylmän oluen kanssa hyvän hetken.

Junamatka oli eleetön kokemus. Pyörä tuli hienosti mukana. Bremenissä ruokaa nassuun ja majoitukseen. Blogi ja unta kuulaan, huomenna pohditaan, järjestellään, naputellaan ITllä ja kappas “sattumalta”, tuosta läheltä löytyy viskibaari. Täytyypä siellä käydä tarkastelemassa.

Leave a Reply