Vaeltelua Kolilla, päivä 2

2020-07-26

Ajoaika: > 2h
Sähkökilometrit: ??
Keskikulutus: ??
Kokonaiskilometrit: 906 km

Päivä alkoi hyvin rauhallisesti. Otamme tällä hetkellä matkan tosi rennosti. Eilisiltana myöhään tänne saapui toinen henkilöauto, jossa nukkui pariskunta. Meidän neljän kesän reissaamisen aikana, tämä kesä on ensimmäinen kun näemme muita henkilöautossa nukkujia. Nyt olemme nähneet heitä kaksi.

Eilen illalla minun nukahtamisen jälkeen Krista kuunteli, kun viereisen auton omistajat saapuivat paikalle ja ihmettelivät ääneen “Miten tuota autoa oikein ajetaan?”. Olimme jo yömoodissa, joten kuskin penkillä oli keittiöloota, pelkääjän penkillä oli jääkaappi ja käsikahvoista välissä oli pyykkinaru. Auton ajaminen olisi vähintään haasteellista :). Ilmeisesti tummennukset toimii 100% 😄

Eilen reissusuunnitelmiin tuli myös muutoksia. Meidän piti päättää reissu Helsinkiin, missä olisin kummipojan lahjan käynyt lunastamassa. Olisin hypännyt 150 metrin korkuisen benjihypyn. Heidän hyppynosturi kaatui, https://yle.fi/uutiset/3-11465543, joten hyppy jää väliin ja sitä myöten Helsinki jää väliin. Suuntamme jonnekinpäin Järvi-Suomessa.

Päivän ohjelmassa oli extemporee reissu lintutornille – kun kerran sen vieressä nukuttiin. Näkymät olivat kerrassaan mahtavat! Minulla oli aurinkolasit, Kristalla oli sadetakki. Kummankin vaatetus oli oikein. Tornilla satoi ja paistoi, mutta ei juuri tuullut. Näimme etäisyydessä massiivisen sateen, pilvi näyttyi jatkuvan maahan saakka. Se sade ei koskaan tullut meidän suuntaan – onneksi.

Lintutornin jälkeen palasimme Kolille, sateen sattuessa päälle kävimme ensin läpi Luontokeskuksen, aloittaen vahvasti tarkastamalla kahvilan. Yllätyksemme luontokeskuksessa ei ole kauheasti nähtävää! Siellä oli pari näyttelyä Koli osaston lisäksi. Näyttelyistä toinen oli erilaisista materiaaleista tehtyjä jäniksiä. Huomionarvoisia lienivät paskasta tehty jänis sekä painajaisten bensana toimiva ampiaisista tehty jänis. 😐 Luontokeskus tuli tutkittua perinpohjaisesti. Kahvila, näyttelyt, minileffa Kolista, Koli näyttely, kauppa ja sitten toinen kauppa. Tarkastelematta jäi hallintotilat.

Ennen Kolivaeltelua piti pitää ruokatauko. Lounaaksi loihdimme kokonaisuuden joka muodostui tölkillisestä peuraa (kotoa saatua), kauramaitoa, sipuleita, valkosipulia, iso osa “mitäköhän tästäkin tulee” ja eilisen risoton jämät. Lopputulos oli todella herkullinen ruoka. 
Nousimme Kolille uudestaan, tällä kertaa käymään Akka-Kolilla. Se on parin sadan metrin päästä eilisestä Ukko-Kolista, mutta emme tulleet käyneeksi siellä. Tänään korjattiin tuokin virhe. Päivän toinen nähtävyys oli Kolin pirun kirkko. Kiva pieni railo kalliossa. Sinne meneminen vaati pari kertaa miettimistä, mutta oli sen arvoinen.

Illan pääviihde oli kaverin tapaaminen. Pitkin päivää Antti ja Juha vaihtoivat statustietoja. Makkoset olivat ajamassa kohti Joensuuta ja me olimme matkalla kohti Joensuuta myös. Tarkoitus oli joko tavata 6. tiellä tai Joensuussa. Lopulta kuuden aikaan illalla olimme Joensuussa jokilaivalla nauttimassa kylmää olutta hyvässä juttuseurassa. Päivän päätteeksi olemme yöpymässä Joensuussa rantaparkissa. Näyttää olevan hyvä leppoisa yö tulossa.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply