Zurich

2019-07-20

Ajoaika: 4 tuntia, 8 minuuttia
Sähkökilometrit: 88 km (35%)
Keskikulutus 5.6l / 0.3 kW per 100km
Kokonaiskilometrit: 7021 km

Heräsimme normaalisti 05:30 aamulla. Otimme rauhallisen aamiaisen ja lähdimme kohti Sveitsiä hieman ennen seitsemää. Ajatuksemme oli pysähtyä leipomoon, jossain matkan varrella, ostamaan aamupretselit. Tämän pitäisi hidastaa meitä sen verta, että saavumme juuri harppukaupan aukeamisaikaan Winterhuriin – päivän ensimmäiseen kohteeseen. Pysähdyimme matkalla kahteen eri leipomoon, sillä ensimmäinen ei ollut riittävän hyvä. Sieltä löytyi pretseli, mutta ei mitään muuta kivaa. 🙂Winterhurissa jakaannuimme kahtia. Krista lähti harppukauppaan pläräämään nuotteja ja minä jäin Coopin ravintolaan murtamaan Hack the Boxin Jarvis konetta. Sovimme tapaavamme viimeistään kahden tunnin kuluttua. Kahden tunnin aikana Krista sai A-luokan palvelua harppukaupassa. Hänelle viritettiin kolme eri vipuharppua koitettavaksi. Liikkeen nuottihylly oli kovin lyhyt, mutta sieltä löytyi jotain hankittavaa. Minä taasen tajusin olleeni tekemässä oikeassa paikassa ihan väärää asiaa Jarviksen kanssa. Juuri kun aloin tekemään oikeaa asiaa, Krista saapui paikalle. Lähdimme samantein kohti Winterhurin roskatonta kauppaa. Krista löysi täältä viskiä! VISKIÄ! Tarkkaanottaen Sveitsiläistä minulle tuntematon viskiä. Irtoviskiä oli pakko ostaa mukaan. Alan lämpeämään näille roskattomille kaupoille. Kristalla on omat lasiastiansa, minulla ei tähän mennessä ole ollut astioita. Nyt alkaa pikku lasipullo kokoelma kehittymään. Ostin viskin loput, 2dl, uuteen tulevaisuudessa monta kertaa käytettävään lasipulloon.

Onnistuneen kauppareissun jälkeen vetäsimme lounassaalaatit nassuun läheisen baarin parkkipaikalla ja aloitimme matkan Zurichiin. Zurichissa jakaannuimme taas kahtia. Krista lähti harppukauppaan pläräämään nuotteja ja minä jäin Star Bucksiin murtamaan Hack the Boxin Jarvis konetta. Tällä kertaa tuloksia tuli nopeasti: user vaati vähän säätöä, root tuli jo nopeasti, LinEnum ja omat parsijaskripti antoi nopeasti vinkin mistä systeemi taipuisi. Hyvä että sain tehtyä tuon kohtuu nopeasti, sillä läppäristä loppui akku. Minulla oli kyllä laturijohto mukana, mutta täällä on eri pistoke. Akun loppuessa suuntasin vessaan. Matkalla huomasin miehen naputtelemassa läppärillä. Läppäri oli johdossa kiinni! Johdon seinäpistoke <-> laturivälissä oli saman kolminapajohto kuin minulla! Vessakeikan jälkeen kysyin häneltä voisinko lainata häneltä johtoa. ONNISTUU! SWEET! Istuimme tunnin vierekkäin minun aloitellessa ihmettelemään seuraava HTB konetta, SwagShopia. Kristan nuottikauppareissu oli ollut hyvin onnistunut. Lisää nuotteja tuli mukaan. Kävimme tiputtamassa kamat autolle, otimme eväsleivät mukaan ja lähdimme tutkimaan Zurichiä. Tarkoitus oli käydä viskikaupassa ja Devils Bar nimisessä viskibaarissa. 

Matkalla viskikauppaan törmäsimme kauppaan mikä myy irtona nesteitä. Toisella puolella pientä katua oli hyvin houkuttelevan näköinen kahvila, joten jakaannuimme kahtia. Miehet nestekauppaan, naiset selvittämään kahvilan aukioloaikoja. Nestekaupassa myytiin VISKIÄ IRTONA! PARAS MAA IKINÄ! Tässä kohtaa päivä muuttui hyvästä eeppiseksi. Täytettävien lasipullojen kokoelma kasvoi merkittävästi. Viskejä maisteltiin, viskejä osteltiin. Olkalaukku täynnä 2 desin viskipulloja matkasimme viskikauppaa. Täällä maassa viski on noin 10% halvempaa kuin Suomessa, joten viskikaupasta tuli vain yksi Säntiksen pullo mukaan, mitään osta-listalla olevaa ei löytynyt, mutta selvisi että heillä on myyntipisteitä myös Saksassa. Reissumme lomaosuus taisi juuri saada yhden kohteen lisää! Devils Bar löytyi hakemisen jälkeen. Mitään merkkejä siitä ei ollut löydettävissä rakennuksen ulkopuolelta. Uskallauduimme kuitenkin lopulta hotellin ravintolaan sisään ja sen takanurkasta löytyi viskihyllyjä. Tarjoilija kertoi että Devils bar on konseptina suljettu, he myyvät viskejä loppuun, mutta eivät enää hanki mitään uutta. Hinnat olivat KORKEAT ja valikoima heikko, joten jätimme viskien jämät hyllyyn.

Ehdimme viettämään iltapäivää Zurichissa jossain aukealla jääteiden kera, ihastelimme joutsenia joessa sekä hieman tepastelemaan vanhassa keskustassa. Puolet joukkueesta huvittui suunnattomasti pilkkivästä/torkkuvasta joutsenesta. Aina kun kaula meni sopivasti solmuun pilkkijä heräsi ja suoristui hetkeksi. Kahdesti se melkein törmäsi rantakivikkoon, mutta kummallakin kertaa heräsi juuri ennen hidasta törmäystä. Zurich vaikutti paikalta minne olisi kiva tulla turisteroimaan. Zurich on tosin hyvin kallis paikka, kaksi jääteetä maksoi yhteensä 15 euroa. Eväät oli ihan syystä mukana :). Zurihistä palattiin takaisin kämpille vielä illan päätteeksi. Nyt on käyty Sveitsissäkin. Huomenna Scootteria!

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply