Baijerilainen toinen aamiainen

2019-06-16

Ajoaika: 3 tuntia
Sähkökilometrit: 66 km  (22%)
Keskikulutus 6.6 l / 0.3 kWh /100km
Kokonaiskilometrit: 4587 km

Edellisenä iltana teimme isäntien kanssa järjestelyjä aamutiimille. Aamutiimille opetettiin kahvinkeitto italialaisella helvetinkoneella ja näytettiin jääkaapin ovi. Kaikki oven toisella puolen oleva on vapaata riistaa. Nämä opit muistaen aamutiimi aloitti yksinäiset aamutoimensa vähän yli kuusi. Kunnon suomalainen kahvinkeitin pitää pientä porinaa keittässään vettä. Italialainen helvetinkone pitää kiitettävää ääntä tehdessään kahvia, mutta kunnon pulputus, pulina ja pärinä saadaan aikaan siitä kun jatketaan sitä surullista expressoa kuumalla vedellä. Se kuuma vesi tulee sykäyksissä ja roiskien, koska sen veden kun on tarkoitus vaahdottaa maitoa. Tämän lystikkään ja hitaan kuuman veden tuoton lisäksi se pikku vempain pitää järkyttävää ääntä tehdessä tätä yksinkertaista toimea. Koneen metelistä huolimatta kukaan muu talossa ei osoittanut heräämisen merkkejä.
Aamutiimi eli omaa rauhallista elämäänsä kolme tuntia ennen kuin muut heräsivät. Siinä ehti hyvin suunnittelemaan Juhannuksen, tekemään viikkokatselmoinnin, lukemaan kirjaa ja tekemään lisää kahvia italialaisella helvetinkoneella sekä syömään ensimmäisen aamiaisen. Juhannuksena käymme tislaamossa, Kotkan pesällä (kiitos Kim!) ja Itävallassa. Semmoinen näppärä pikku reissu.

Minähän uppoudun paikallisiin kulttuureihin 100% ruuan kautta. Italiassa pasta, Ranskassa patonki, Saksassa Bavarialinen baijerilainen toinen aamiainen. Matthias oli ystävällisesti varustautunut tarjoamaan meille perinteisen toisen aamiaisen. Baijerissa tämä toinen aamiainen pitää sisällään Weißwurst makkaraa, pretseleitä, makeaa sinappia ja vehnäolutta. Aamiaispöydässä minä olin siis ainut, joka teki tätä kulttuurillisesti täysin oikein – toisena aamiaisena. Toinen aamiainen oli erittäin hyvä – kaikki asiat toimivat siinä, myös vehnäolut :D. Aamiaista piti sulatella pieni hetki, ennen kuin uskaltautui auton rattiin. Sade auttoi meitä myös tekemään lähtömme hyvin rauhallisesti. Meillä ei ollut erityinen kiire lähteä tutustumaan Rebensburgin historialliseen keskustaan kunnon sateessa. Poistuessamme kuitenkin vielä satoi.

Ajoimme ensimmäisen Rebenburg yömme parkkipaikalle ja jäimme odottamaan sateen loppumista. Tässä vaiheesa aamutiimiä hieman ramaisi, joten se osa joukkueesta otti pienet tirsat autossa odottaessaan sateen loppumista. Toinen puoli joukkueesta taasen teki viikkokalsemointinsa ja opiskeli saksaa.

Sateen loputtua lähdimme tutustumaan keskustaan. Ennen historiallista keskustaa poikkemisimme torille, joka oli parkkipaikan vieressä. Tämä tori oli täynnä kankaita ja kaikkea ompelemiseen liittyvää kamaa. Mitään muuta sieltä ei löytynyt ja väkeä oli vaikka kuinka paljon. Paluumatkalla nappasimme täältä silitettävän paikan, sillä yhdessä minun paidoista on rakkaan edesmenneen Tigu-rotan viimeinen terveinen – pieni reikä selkäpuolella.

Emme lopulta ehtineet kovin paljoa Regensburgissa kävellä. Joukkueelle iski nälkä katedraalin jälkeen joten poikkesimme kahvin sijaan burgerille. Burgeripaikka oli todella hyvä! Söimme ja juttelimme siellä reippaasti yli tunnin. Ruokailu virkisti joukkuetta todella paljon. Valitettavasti tässä vaiheessa kello oli jo niin paljon, että museoihin ei enää päässyt. Niinpä kävelimme kaduilla ihastelle vanhaa kaupunkia ennen kuin siirryimme autolle ajamaan takaisin Bad Saulgauhun. Tästä kaupungista en saanut kertaakaan kunnon rehellistä filtterikahvia, joten ennen kuin lähdimme matkaan tein kunnon kahvia itse parkkipaikalla. Se kahvi oli mahtavan makuista – selvästi parempaa kuin italiaisten vitsaus maailmalle – expressokahvi.

Illalla asunnolla purimme kamat paikalleen ja siirryimme nukkumaan. Yläkertaan on tullut joku asustelemaan ainakin täksi viikonlopuksi. Emme ole nähneet tai kuulleet vilaustakaan hänestä vielä.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply