Visiitti Liechtensteiniin

2019-06-02

Ajoaika: 5 tuntia, 10 minuuttia
Sähkökilometrit: 126
Keskikulutus 6.1l / 0.7 kW per 100km
Kokonaiskilometrit: 3143

Yö meni mukavasti parkkipaikalla nukkuessa. Patjan kosteus ei ollut ongelma, kiitos Audista käteen jääneen takatilan maton. Meitä kävi illalla katsomassa “teinit”. Ne ajoi autolla parkkipaikalle hengailemaan ja … en tiedä, nukahdin ennen kuin he poistuivat. Viideltä aamulla Krista herätti minut. Vartiointiliikkeen auto oli tullut paikalle ja se oli katsellut meitä pitkään valaisten meitä autonsa ajovaloilla. Vartija ei kuitenkaan koskaan lähestynyt autoa, vaan jatkoi lenkkiään, eli kävi jalan läpi urheilukeskuksen, jonka parkkipaikalla nukuimme. Koska mikään ei vartija toimenpiteitä, jatkoin iloisesti nukkumista vähän yli kuuteen saakka. Höyhenillä varustettu kumppanimme oli hiljaista sorttia, se ei kiekunut aamulla.

Olimme eilen sopineet erilaisen aamustrategian. Starttaamme heti herättyämme, ajamme kohti Liechtensteiniä ja poikkeamme ekaan avoimena olevan isomman huoltoaseman pihaan, missä teemme aamiaisen. Toteutimme aamustrategian täydellisesti. Alta puolen tunnin ajamisen jälkeen löytyi iso Sveitsiläinen huoltoasema, jonka pihalla kokkailtiin aamiainen. Näissä isommissa huoltoasemissa on jopa suihkut, jos haluaa sellaista aamulla käyttää.

Tämän jälkeen oli edessä siirtymä päivän pääkohteeseen eli Leichtensteiniin. Leichtenstein päätyi reissukohteeksi kahdesta syystä

  1. Se on matkan varrella
  2. Kumpikaan ei ole vielä siellä käynyt

Leichtensteiniin ajaminen vei sen verta aikaa, että ensimmäinen homma siinä maassa oli ruuanlaitto. Samalla kun risotto valmistui purettiin auton märät kamat katolle kuivumaan ja sisätilalle näytettiin paahtavaa aurinkoa. Aurinko oli hyvin grillaava, joten alistuin aurinkorasvan käyttöön. Rasvaa levitettiin hartaasti kaikkialle mikä voisi palaa. Edelliskesän sinnepäin tehdyt levittelyistä on opittu edes sen verta. Jos kerran tätä joutuu käyttämään, niin levitetään se niin että siitä on varmasti apua.

Leichtenstein on pieni paikka, mutta olimme silti vain sen pääkaupungissa Vaduzissa. Se on pieni 5000 hengen kylä. Koitimme päästä Vaduzin linnaan moikkaamaan herra isoa herraa, mutta hän ei päästä tavallisia kuolevaisia linnalleen – mikä on ihan oikein, en minäkään päästäisi, jos minulla olisi oma valtakunta ja siellä linna :D. Kävimme linnan jälkeen ihmettelemässä heidän kansallismuseoaan ja tutustuimme nopeasti heidän historiaan. Ilmeisesti alue on aikanaan hankittu Leichtensteinien toimesta vain siksi että he pääsisivät valtiopäiville. Alue itsessään ei ollut kiinnostava, se oli vain nappua valtapelissä :).

Leichtensteinin jälkeen olimme aika loppu. Vetäsimme loput risotot parkkipaikalla nassuun, keitimme kahvit ja lähdimme ajamaan kohti Bad Saulgauta. Edessä on kesän pysyvän majoituksen pystyttäminen. Olimme paikalla hieman jälkeen viiden. Olimme suunnitelleet itsellemme pienen hetken Bad Saulgauhun tutustumista. Kävimme kävelemässä keskustassa ja se näyttää todella mahtavalta. Tämä kaupunki vaikuttaa erittäin kivalta kesäkaupungilta.

Taloon majoittuminen pitkän päivän jälkeen on hieman raskasta, mutta onnistuimme siinä hyvin. Tämän kesän haasteena on kännykän kuuluvuus. Asunnon ikkunat ja vakuuttava määrä betonia syövät kännyverkon signaalit. Pitämällä kännykkä ikkunan lähellä ja viskipullon päällä siinä on vakaa 1 pykälä kuuluvuutta. Sillä mennään! Netti on toimiva, talo on riittävän iso ja kaikki peruskamat on saatavilla. Tästä on hyvä ponnistaa arkeen ja arkihan alkoi lääkäriasemalle jonottaen. Tänään keuhkoissa ei  ole ollut mitään ongelmaa, ei mitään raportoitavaa. Huomenna pitää tehdä vähän kuntoliikkeitä, jotta saa aikaan diagnosoitavan rohinan.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply