Ensivedos kaapeleiden kanssa

Kaapelointi on asia johon olen aina kiinnittänyt huomiota, jos en muun takia niin ilmavirtauksen vuoksi. Nyt on aika aloittaa seuraava vaihe Insanityn kanssa – siirtyminen oikeaan koteloon ja kaapelointi. Ensimmäinen erilainen osuus oli emolevyn kiinnittäminen koteloon. S frame ei virallisesti tue EATX emolevyä, joten siinä ei ole kiinnityspaikkoja oikeissa kohdissa. Onnekseni “yläreunan” ja toisen reunan kiinnityspaikat olivat oikeissa paikoissa, joten sain emolevyn kiinni kahdesta reunasta. Pistin emolevyn alle 4 ylimääräistä eristettyä ruuvia tukemaan emolevyä sieltä reunalta mistä tuki puuttuu. Lopputulos näyttää tältä:

Ruuvit

Tällä kertaa kotelon täydellisen avoimuuden vuoksi kaapelointi pitää tehdä paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Aloitin sillä ymmärryksellä, että tulen kasaamaan koneen useampaan kertaan. Ensimmäisellä iltana kaapeloin koneen kokonaisuudessaan kahdesti. Kone ilman johtoja näyttää melko hyvältä :). Samalla pystyin varmistamaan, että vesijäähylle on tilaa 6cm, mikä on 1.1 senttiä vähemmän kuin alkuperäiset mittaukseni, mutta vielä tehtävissä – Näin uskon tässä vaiheessa.

Ilman johtoja

Ensikaapelointi

Tältä kaapelointi näytti ekalla kertaa. Tarkoitus oli testata, että kaikki toimii kotelon kanssa. Kuten kuvasta näkee kaapelointijälki on karmeaa. Loukkaus koteloa kohtaan!

2016-02-23-023

Kaapelien jemmaus

Nyt kun sain johtojen mitasta käsityksen, aloin sijoittelemaan niitä paremmin. USB-johdot ja äänipiuha pitää viedä emolevyn alta, joten purin kaiken taas irti johdottaakseni USB:n ja äänet uudelleen. Johdot osoittautuivat olevan millilleen oikean mittaisia. Lopputulos on hyvin siisti

USB-johdot

Lopputulos

Tämän jälkeen niputin näytönohjainten johdot yhteen, ohjasin emolevyn virtajohdot tulemaan yhdestä reiästä ja niputin virtajohdot yhteen nippuun. Lopputulos on siistein ikinä tekemäni kaapelointi ja samalla paskin. Tältä näyttää emolevyn puoli kotelosta:

Lopullinen kaapelointi

Miksi paskin? Koska allaoleva näkyy huoneeseen. Toisin kuin normaaleissa koteloissa, takalevyn kautta ohjatut kaapelit näkyvät sellaisenaan.

selkäpuoli

Seuraavaksi on edessä kaapeleiden sukittaminen. Jokainen johto sukitetaan erikseen ja nostetaan jonkinlaiselle kammalle / kanavalle jota pitkin ne matkustavat tuolla takapuolella kaikkien pällisteltävänä. Taustatyötä  on jo hieman tehty, värimaailma on päätetty. Nyt tilaillaan osia 🙂

Leave a Reply