Dreaming about Insanity

Pyörräillessäni vision mitä kaikkea Insanity voisi tehdä. Ensimmäisenä tuli mieleen MökkiLAN serverin virtualisointi. Voisin ottaa kloonin MökkiLAN serveristä ja pitää siitä kopioita Insanityn kovalevyllä. Sitä käytettäisiin, jos varsinaisen serverin rauta pettäisi. Sitten aloin ajattelemaan isommin. Insanityssä on niin paljon potkua, että se voisi virtualisoida varakoneen jollekulle muulle. Jos jonkun muun kuin minun kone hajoaa, Insanityn tehoja voitaisiin käyttää virtuaalipelikoneen pyörittämiseen ja LAN:t voisi jatkua minimihäiriölllä. PCI passthrough mahdollistaisi näytönohjaimen näyttämisen suoraan virtuaalikoneen sisään, jolloin virtuaalikoneella olisi suora rautatason päässy Radeon 390X:n. Tutkiessani asiaa paljastui, että tämä ei ole mahdollista tehdä käyttöjärjestelmän (Windows tahi Linux) sisältä. PCI passthrough toimii vain rautatason virtualisoinnissa hyper-v:n avulla, mutta sellaisen minä osaan rakentaa }:-]. Tästä seuraa, että minun pitäisi pystyä tekemään VMware ESXi:n avulla 2 virtuaalikonetta, joilla on kummallakin pyhitetty näytönohjain sekä useita ytimiä ja vaikkapa 16 GB muistia. Ylijääneellä muistilla ja ytimillä voisi pyörittää vielä sitä MökkiLAN:n serveriäkin ja jotain muuta pientä… Kun koneeseen kiinnitetään 2x näppis ja 2x hiiri sekä kumpikin näytönohjain kiinnitetään omaan näyttöönsä, pitäisi kummankin virtuaalikoneen toimia täysin itsenäisesti ja näin kahden eri henkilön pitäisi pystyä pelaamaan sillä koneella yhtä aikaa omia pelejään täysin toisistaan riippumatta. Saisin aikaan kahden hengen lanit! Tämä on tehty jo aikaisemmin, https://www.youtube.com/watch?v=LuJYMCbIbPk, mutta ei minun toimesta.
Lyödään koneeseen ylimääräinen 512 GB SSD kovalevy, joka jaetaan kahtia tätä kyseistä skenaariota varten. Tässä on softa tason haaste, jonka haluan toteuttaa!

Leave a Reply