Debugging PXE

image

PXE on todella yksinkertainen kokonaisuus, tästä seuraa että tietokone ei kerro miksi se ei tällä kertaa boottaa sitä mitä valikosta klikkasit. Minun tapauksessa kaikki ongelmat paitsi yksi ovat olleet kirjoitusvirheitä. Se yksi virhe mikä ei ollut kirjoitusvirhe oli protokollan tuntemattomuuden piikkiin menevä ongelma – en tiennyt siirtorajaa TFTP:lle. Niinpä,

kirjoitusvirheiden metsästys tehty helpoksi

Työasemalla on hyvä olla virtualisointialusta, joka osaa PXE bootin. Itselleäni tämä on VMware Workstation 9.0. Loin sinne virtuaalikoneen millä ei ole ollenkaan levyä, vain yksi prosessori ja 1 GB muistia sekä verkkokortti. Tällä saa ladattua PXE ympäristön käyntiin ja varmistettua että ohjelmat starttaavat.

Toinen palanen mitä tarvitaan on tcpdump –ohjelma reitittimelle. TFTP toimii portissa 69, joten tcpdump polkaistaan päälle käskyllä

tcpdump –i br0 ‘port 69’

näin näemme kokoajan liikenteen. Protokolla on hyvin selkokielinen, joten vian metsästyksessä ei kauaa pitäisi mennä.

Leave a Reply