Rikoin sitten Padfonen 3/3

WP&kiviKäsissäni on siis tiiliskiveksi taiottu lainattu puhelin. Kainalot märkänä kaivelin netistä miten luuri saadaan palautetta takaisin toimintakuntoon. ODIN on avainasemassa tässä, sillä laite vielä saadaan käynnistymään flashaystilaan, mutta ei milliäkään pitemmälle. Pitkän kaivelun jälkeen löysin verkosta 4.0.2 version firmiksen ja sain flashattya sen laitteeseen \o/. Luuri oli taas käynnissä normaalisti, mutta kun sain sen siinä oli 4.1.2 ja nyt siinä on 4.0.2. Luurin itsensä mukaan mitään päivityksiä ei enää tarvitse tehdä. \o/ tänään 5 tuntia kulutettu aikaa ja puhelin on melkein samanlainen kun saadessani se!

Tunnin lisäkaivelun jälkeen löysin verkosta 4.1.2 version, jonka sain onnistuneesti päivitettyä puhelimeen! Nyt kun osaan parsia luurin takaisin softatiiliskiven tuoltapuolen alkoi nälkä hieman kasvaa. Oma luurini on näet 4.4 versiossa Androidia ja kaiveluiden aikana löysin useamman vaihtoehtoisen firmwaren luuriin, jolla sen saisi 4.4 versioon. Ensimmäinen mitä koitin oli Neatrom. Verkon ohjeet siihen miten tuo saadaan oikeasti luuriin oli hieman heppoiset. Jos tulet stokkiversiosta, homma menee näin:

    1. Flashaa uusi boot-kerneli, vaikkaa Philz
    2. Luuri muuttuu “boottikelvottomaksi”, älä välitä, flash-bootti toimii yhä.
    3. Käynnistä luuri virta+koti+äänenvoimakkuusalas-nappi pohjassa
    4. Seuraa Neatrom asennusohjeita

Tämän jälkeen luuri oli kaunis kuin sika pienenä, valitettavasti en saanut Google Appseja toimimaan, joten luurin käyttö tällä modilla kesti vain hetken. Seuraavana listalla oli Cyanogenmod. Seuraten ohjeita Cyanogenmod toimivien Google appsien kanssa oli sisällä parissa tunnissa. YES! Titanium backupilla kevennetty versio ohjelmistosta sisään ja elämä on hyvää. Omat tärkeät softat kaikki sisällä, automaatio kohdillaan – kaikki hyvin! Koko päivä siihen meni, mutta se oli sen arvoista. Opin paljon vaihtoehtoisista firmiksistä ja luurin flashäyksestä ja minulla on hyvin toimiva varaluuri.

Seuraavana aamuna aamurutineejani tehdessäni luin sähköpostiviestiä kun puhelin meni täysin pimeäksi. Se ei enää käynnistynyt lainkaan. Epäilin akkua, mutta iTapsassa käynti vahvisti sen että vika ei ole akussa, laite ihan rehellisesti kuoli. Aika paiskata laite seinään.

Nyt käytän 521 Windows phonea, mutta olen syvästi kiinnostunut vanhoista Cyanogenmodia tukevista Android luureista tahi tableteista..

Leave a Reply