Yritys kuvata kotini verkkorakennetta

Verkkoni runko alkaa olemaan kunnossa. Pystyn sylkäisemään verkon, reititykset ja serverit muutamassa tunnissa. Tämä näkyy siinä, että kotiverkossani on nyt 7-10 verkkoa. Osaan pääsee sisäverkosta (intranet), osaan pääsee kiinni vain koneilta, jotka ovat kiinni kahdessa eri verkossa ja sitten on yksi erikoisverkko, joka ei lähtökohtaisesti ole kiinni missään muussa verkossa.

Tässä on ensivedokseni siitä miltä verkkoni näyttävät. En ole 100% tyytyväinen tähän, sillä tämä ei välitä kunnolla tietoa siitä miten reititykset menevät, mutta tämä lienee hyvä alku. (psst, klikkaa kuvaa nähdäksesi se isompana) Osa työasemista on kuvattu virtuaalisina, sillä ne ovat virtuaalisia. Suurin osa servereistä on virtuaalisia, mutta en tässä vaiheessa lähtenyt metsästämään niille omaa ikonia. Käytännössä vain intranetissä ja MökkiLAN-verkossa on fyysisiä koneita.

Leivo Network 2.0

Leave a Reply