Taidetta ja sotalaivoja

imageAamulla teimme sääennusteiden pohjalta suunnitelmia iltapäivälle. Niagara lopulta lykättiin maanantaille, maanantain ollen lämpimämpi päivä sääennusteiden mukaan. Aamupäivän ohjelmaksi tuli visiitti taide-esittelyyn kirjastossa. Kyseessä oli modernia taidetta se kaikissa eri muodoissa ja omaksi hämmästyksekseni samassa tilassa myytiin ruokaa ja olutta festarityyliin, pienimuotoisesti mutta kuitenkin. Tepastellessamme siellä pääsimme/jouduimme buffalo.com -sivuston kuvaajan kuvaamaksi, mutta (onnekseni) en pienen etsinnänkään jälkeen löytänyt kuvaa meistä kyseiseltä sivustolta.
Taiteita ihmeteltyämme vetäydyimme takaisin talolle syömään ja tipauttamaan nuorimman nukkumaan. Iltapäivän ohjelmana oli miehisempää taistelulaivojen ja sukellusveneen tutkimista.
Keli oli upea, joten siirryimme paikalle polkupyörin. Käytimme vähän vajaa 2 tuntia laivojen koluamiseen ja koska arvelimme ajan loppuvan kesken  pyrimme aloitamaan sukellusveneestä. 2 tuntia ei riittänyt lähellekään kaiken läpi käymiseen, kahdesta laivasta vain isommasta ehdimme käymään läpi osan, pienemmästä mentiin vain läpi isompaan. Sukellusvene ehdittiin koluamaan läpi kokonaan. BTW, kun paikka suljetaan se tarkoittaa että sisääntuloveneeseen laitetaan naru estämään uusien tulo, sisällä olijoita aletaan kai jossain vaiheessa hakemaan mutta siellä saa tepastella hetken ennen kuin kaikki löytää. Mesta vaikuttaa paikalta johon kannattaa varata tuntitolkulla aikaa, sillä puolessa välissä kannattaa palata maihin syömään jotta jaksaa tutkia paikkaa pitempään. Tutkittuamme paikat tutkimme museon kauniilla lauturilla olevan ravintolan olut tarjontaa pienen hetken, jonka jälkeen olikin jo kiire takaisin.
Johtuen miehisistä laivoista ja yhdestä oluesta illan ruokailuun ei oltu uhrattu yhtään ajatusta. Eilisessä stand-up esityksessä kuulin että Buffalossa kuuluu syödä Buffalo wingsejä, joten heitin wingsit ideana pöydälle. Tuntia myöhemmin naaman edessä oli 50 kpl wingsejä paikassa jossa wingsit keksittiin. Ne on muuten pykälän verran isompia, ne wingsit, täällä kuin Suomessa ja taas kerran loppui miehen kyky vetää ruokaa nassuun ennen kuin ruoka loppui kesken.  Ei sillä että olisin ollut niin tyhmä että olisin tilannut itselleni moisen läjän vaan pöydän läpi käyty kysely saavutti arvion siitä että ehkä 30-40 väliin kuluisi wingsejä. 30 on liian vähän, joten 40 se olisi oikea määrä, mutta vain dollarin lisäkustannuksella 40 muuttuu 50, joten 50 siis… Maanantaina syödään wingsejä :). Watsa täynnä wingsejä pyörittiin takaisin talolle sulattamaan niitä oluen kanssa.

[Best_Wordpress_Gallery id=”54″ gal_title=”08.09.2013″]

Leave a Reply