Kaikki tiet vie Roomaan, myös jenkkien junaradat.

Aamulla aikaisin liikkeelle Jukan luota, jotta vältämme aamuruuhkan. Kiitos Jukalle vielä kerran kuskaamisesta! DC:n juna-asemalta ostin itselleni täysmittaisen Subway leivän minimimäärällä nesteitä, näin siksi että eilen valmistaudun reissuun ostamalla pussin pähkinöitä ja pullon viskiä. Minua neuvottiin Christinan ja Lassen toimesta varustautumaan matkaan ruualla, sillä junan tarjoilut ovat heikot, siksi ostin pussin pähkinöitä. Matkustan yli 12 tuntia junassa ja aamulla olin sitä mieltä että pähkinät saattaa olla vähän liian vähän :).
Junamatkan aikana on tullut työstettyä CPE pisteitä CISSP tutkintoa varten ja kuunneltua paljon musiikkia. Maisemiakin on tullut katsottua jossain vaiheessa, mutta mitään kummallista siellä ei ollut ellei huomioida sitä että olen käynyt nyt Amsterdamissa ja Roomassa matkalla Buffaloon… Istuminen on ollut hyväksi jaloille, keho pääsee lepäämään samalla kun nukun huonosti istuen :).
Istuessa on ollut helppo miettiä DC:n ja NY:n eroja. Käynti kummankin juna-asemalla vahvisti näkemystäni. DC on siisti, turvallinen kuin mikä tahansa Euroopan kaupunkin, kuin Helsinki. Kaikkialla elämä on hyvää ja kaunista. NY:n juna-asema on rapistunut, pimeä, haiseva, siellä on kodittomia ja se tuntuu jumalattoman isolta. Siellä alkoi jännittämään 5 minuutin jälkeen, koska en vielä ollut löytänyt tietäni takaisin Amtrakin lähtöpisteille. Seikkailin jossain ihmepaikassa, jonkun toisen junafirman tiloissa, luulisin. NY on jännittävä, pelottava, haiseva, epälooginen siinä missä DC on kaunis, hajuton ja siisti. Nykissä Magatekniikatkin oli epäpuhtaita ;). Nykiin tulen vielä palaamaan toistamiseenkin.

Leave a Reply