Seg way in D.C.

imageAamun uutiset oli melko mielenkiintoiset: Microsoft osti Nokian luuripuolen. Median huuto kuului tänne asti, jopa niin hyvin että isäntäni Jukka tiesi kutsua minua Microsoftin työntekijäksi heti aamutuimaan :). Noh, en anna tämän vaikuttaa sentin vertaa menooni täällä.
Päivän suunnitelmana oli Segway turistikierros D.C.:ssä. Sitä ennen otimme sisätilavierailuna Kongressin kirjaston. Sen paikan koristusten kanssa ei ole säästelty, keskiverto italialainen kirkkokin kalpenee kaiken sen koristelun, marmorin ja kattokirjoitusten rinnalla. Löytyi sieltä kirjojakin ja ilmeisesti siellä on myös mahdollista lukea niitä, sillä lukutilassa oli muutama ihminen lukemassa.
Lounas hankittiin autosta ja syötiin ulkoilmassa puun juurella. Lounasseurana toimi myös orava, joka tuli melkein silitysetäisyydelle. Hän kierteli, kaarteli, odotteli ja katseli meitä hyvän aikaa. Meiltä ei kuitenkaan herunut ruokaa hänelle. Tosi lähellä kyllä oli etten antanut :).
Päivän kohokohta Segway rullaus alkoi mielenkiintoisesti, nimenhuudossa ensimmäinen huudettu henkilö on Julia. Minä arvasin sen välittömästi olevan Jukka ja pienen selvittelyn jälkeen selvisi että Jukkaahan sillä haettiin. Jukan ulkomuodosta opas päätteli että hän luki ja lausui nimen väärin… Segwaylla rullaaminen on sikasiistiä, mutta yllättävän raskasta, erityisesti jalkapohjille. Segwaylla näet seisot koko ajan jalkojesi päällä ja se alkaa vähän ajankuluttua tuntumaan. Opas kutsui tätä tunnetta Segfeetiksi. Suosittelen kovasti lenkkiä, lähinnä Segwayllä ajelun vuoksi :). Muuten lenkki on se standardi turistinähtävyyskierros: Mennään kohteelle, kuunnellaan hyvä esitys siitä, otetaan kuva (jos Segwayn päältä uskalsi) ja siirrytään seuraavaan paikkaan.
Illan ohjelmana oli Krav Magaa paikallisen KMG salin kanssa. Vaikka olimme käyneet syömässä Segway ajelun jälkeen ja levänneet istumalla mahtavassa ruuhkassa tunnin verran olin ilmeisen vähillä virroilla liikkeellä salin kohdalla. Tällä salilla onnistui hyvin minun ohjaajastatuksen piilottaminen ja koska nuppi ei toiminut ihan täysillä kierroksilla. Alkulämmöissä tein hassuja juttuja, kuten väärinpäin asioita tai väärään suuntaan. Minua neuvoi tekemään asioita oikein yksi P1 tason kaveri, joka selvästi halusi ottaa minut siipiensä suojaan. Lyöntiharjoittelussa hän huomasi että ehkä hänellä ei olekaan annettavaa alkulämpöjen korjauksia enempää :). Riemukseni varsinaisessa tekniikkaosuudessa minua tultiin korjaamaan tekniikkavirheestä ja ihan syystä. Syyllistyin kyseiseen virheeseen, koitin oikaista tekniikassa saadakseni paremman nopeuden. Liika nopeus on ollut ongelmanani koko reissun ajan.
Ilta oli nopeasti ohi, sillä treenien jälkeen minulla ei ollut suuremmin virtaa. Niin vähäinen oli virran taso, että jätin hattuni salille. Tajusin sen Jukan pihassa. Teimme järjestelyjä ja huomenna illalla saan hattuni takaisin.

[Best_Wordpress_Gallery id=”46″ gal_title=”03.09.2013″]

ps. otsikko viittaa elokuvaan UP.

Leave a Reply