Los Angeles -osuuden suunnittelua

Lauantai-ilta, pikkasen viiniä ja isoja metrokarttoja. Los Angeles on tämän illan suunnittelukohteena. Los Angelissa on tarkoitus viettää rantalomaa – sellainen kuuluu jokaiseen lomareissuun Smile.

Los Angelesin metrojärjestelmän kattavuus jättää toivomisen varaa. Meidän pitää 18.09. aamulla klo 07:00 olla tietyn hotellin edessä. Sieltä alkaa meidän reissu kohti Grand Canyonia. Hotellin sijanti ei ole optimaalinen, sillä rannalle on liki 10 kilometriä matkaa.
Saimme idean tutkia polkupyörän käyttöä L.A.:ssa. Rantareissut metrolla ja polkupyörällä näyttävät vaativan useamman kilometrin polkemista. Etäisyys pyöräille ei ole paha, mutta parina liikkuessamme tandem vähentäisi merkittävästi parin välille muodostuvaa kitkaa… Kaupunkin liikenne ja polkupyöräystävällisyys on myös epäselvää, voi olla että liikenne ei ole kovin polkupyöräystävällistä vaikka pyöriä voi vuokrata monesta paikkaa.

Julkisen liikenteen karttaa tutkittuamme päädymme siihen että pohjoispuolelta, Santa Monicasta tai Hollywoodista pitäisi löytyä majoituspaikka. Santa Monica Pier on nähtävä, kun L.A.:ssa kerran käydään. Itseasiassa, majoittuminen Santa Monican lähelle taitaa olla meidän tavoite. Päävalintakriteerinä on mahdollisuus lenkkeillä. Tutkittuamme lenkkeilumahdollisuuksia päädyimme siihen että lenkkeilu aamutuimaan rannalla on se juttu. Näin ollen majoitusetsintä vei meidät Venice beachille hostelleihin. Mitään konkreettista ei tullut vielä tänä iltana varattua. Venice beachin ongelma vaikuttaa olevan kodittomat ihmiset ja mitään selkeää voittajaa hostellien kesken ei löytynyt.

Kahden ja puolen tunnin suunnittelun jäljiltä tiedämme mihin ilmansuuntaan kaupungissa haluamme majoittua, miten metrot kulkevat, että rannalla on paras lenkkeillä aamutuimaan, pyöriä saa viedä metroon ja kodittomat ovat  Venicessa ongelma. Onneksi meillä on kuukausia aikaa…

2013-02-02 19.58.202013-02-02 20.04.37

4 comments

Leave a Reply