Kittilä, melkein perillä

Viimeinen pysäkki ennen Leviä, enää hetki. Miehet kuulemma ovat jo saaneet avaimen mökkiin, vaikka helppoa se ei tainnut olla.

Mielenkiintoinen havainto Lapin keliolosuhteista: pakkasta on hiukan yli 30 astetta, mutta jostain syystä ei tosiaan tunnu siltä. Turussa jo 20 pakkas-astetta tuntuu huomattavasti kylmemmältä vastaavalla vaatetuksella.

1 comment

Juu tämä meidän 3O pakkasastetta on kuin tropiikin kuumuus. Meillä täällä pohjoisessa mietitään tässä säässä lapikkaiden vaihtamista huopatossuihin ja 40 asteessa kielisen huivin pään ympärille pyöräillessäni 14 kilometria kirkonkylälle uljaalla Ainottarellani. Älkää te etelän miehet palelko.

Muistakaahan varoa siellä kaupassa tuota meidän Transjoikkia! Se on vaarallinen eläin vaikka kesyltä näyttääkin. Ties vaikka sillä mahtuisi yksi kanavaanari jokaiseen sen neljästä mahasta.

Leave a Reply