Tänään ylikellotan! Perkele! Huomenna kellotan! Mikäs nyt on vikana…

Otsikko summaa mennyttä viikkoa aika kiitettävän hyvin. Lähes joka ilta olen mennyt kellariin työskentelemään Nightmaren kanssa ajatuksella tänään kellotan. Lähes joka ilta olen törmännyt uuteen ongelmaan ja sitä myöten olen joutunut muuttamaan suunnitelmaani. Suunnitelmani on ollut kovin yksinkertainen

 1. Laita emolevy + näytönohjain kierto kuntoon
 2. Laita CPU kierto kuntoon
 3. Asenna Windows 7 yhdelle SSD kovalevyistä ylikellotustestejä varten.

Jokaiseen kierron asennukseen kuuluu tuntien mittainen pelkän vesikierron ajaminen. Tällä tarkistetaan että kaikki liittimet ovat hyvin kiinni Winking smile ja että missään ei ole pieniä vuotoja. Taktisesti sijoitetut WC-paperit kertovat sikäli vettä alkaa jostain päin vuotamaan. Valitettavasti kummankin kierron rakentamisen aikana sain joko kipattua tai vuodettua vettä emolevyn päälle. Joka vuotokerrasta tulee vuorokauden kuivausrangaistus. Näin ollen vesikiertojen rakentamiseen meni kaksi päivää yhden illan sijasta.

Lauantai oli varattu kellotus-Windowsin asentamiselle. Ajatukseni oli ottaa yksi SSD levy irti RAID-pakasta ja käyttää sitä Windowsin asennukseen. Näin saan liki kolmen (3) minuutin käynnistysajan tiputettua 15-20 sekunttiin. Boottiaika on hyvin oleellinen kellotuksissa, sillä Windows kaatuu kellotusasetusten vuoksi usein. Valitettavasti RAID-ohjaimen merkinnät SSD kovalevyillä olivat sellaiset että mikään, ei Linux ei Windows, tunnistanut kiintolevyjä kiintolevyiksi. Niinpä lauantai meni RAID-pakkaa purkaen RAID-ohjaimen avulla.

Nyt sunnuntaina 05.06.2011 pääsin vihdoin asentamaan kellotusWindowsin. Tänään alkaa kellotukset.

Kellotus-Windows

Kellotus-Windows on Windows-asennus, missä on vain laitteiston ajurit, Windowsin viimeisimmät päivitykset sekä läjä ylikellotusohjelmia. Minun määritelmissä ylikellotusohjelma luokkaan kuuluu seuraavankaltaiset ohjelmat

 • Erilaiset mittausohjelmat, kuten speedfan
 • Testausohjelmat, kuten 3DMark Vantage
 • Rasitusohjelmat, kuten Prime95
 • Kellotusohjelma, kuten e-leet

Itse käytän näitä ohjelmia:

 • Mittausohjelmat
  • Speedfan
  • EVEREST ultimate Edition
  • E-leet
 • Testausohjelmat
  • 3DMark Vantage
  • 3DMark11
  • PCMark 7
 • Rasitusohjelmat
  • Prime95
  • Furmark
 • Kellotusohjelmat
  • E-leet
  • MSI Afterburner
  • ATI overdrive

ja totta kai, tänään sunnuntaina Futuremarkin sivuilla on ongelmia, joten en voi ajaa baselinetestejäni. Ilmaisversiot kun julkaisevat tiedon internettiin ja näyttävät sen websivulla.

Leave a Reply