Liian kuuma päivä

Yritimme herätä aikaisin aamulla, jotta saisimme liput Petronas tornien “skybridgelle”. Niitä jaetaan aamuisin tornin alaosassa ilmaiseksi. Heräsimme 7.00 … 7.30 ja pääsimme tornille 8.50. Lippujen jako aloitetaan 8.30. Olimme liian myöhässä emmekä saaneet ilmaislippuja. Niinpä suunnittelimme päivän uudestaan. Ajatuksemme oli että oppisimme jotain islamista käymällä islammuseossa. Kyseinen museo on toisessa suunnassa koko kaupunkia joten teimme lähtötoimet tornilla ja suuntasimme hotellille vaihtamaan kamppeita.

Matkalla hotellille totesimme että varustelumme on täysin väärä. Meillä on sateenvarjot, parempi kamera ja 3 litraa vettä. Me tarvitsemme aurinkolasit, aurinkorasvaa ja pienemmän kameran. Varustevaihdon jälkeen kamppailimme jaksamisen kanssa hyvän hetken ja lopulta pääsimme matkaan. KCLL:n juna-asemalla Juhaan iski melkoinen energiavaje joten oli Juhan ruokatauon paikka. On yleisesti tunnettua, että Juha on melkoinen gourmee ruokailia ja tulisen ruuan ystävä. Niinpä Malaisialainen tulinen ja suunnaton ruokakirjo sopii Juhalle kuin nenä päähän. Joka ateria on uusi erilainen iloinen pieni tulimyrsky suussa. Krista taasen ruokaili junamatkan toisessa päässä jonkinlaisessa natiivien suosimassa ja kirjan suosittelemassa ruokapaikassa. Kokemus oli … aito Malaisialainen ruokailukokemus.

Tässä kohtaa on syytä kertoa paikallisista vessoista. Tässä maassa osa asukkaista harrastaa kyykkypaskaa ja tätä toimenpidettä tukemaan heillä on vessoissa oma loosi jossa on kyykkyreikä lattiassa. Jos näet länsimaalaisen pytyn jossa on jalanjäljet istuimella herra kyykkypaska on käynyt siellä. Todennäköisyys eri tyyppisille “roiskeille” pystyn istuimella ja välittömässä läheisyydessä kasvaa suunnattomasti. Suositeltava toimenpide on vaihtaa vessaloosia tai tarvittaessa koko vessaa.

Islammuseo ja päivän älytön kuumuus kävi sen verta koville että kulutimme 4.5 litraa vettä samalla kun laahustimme neljän tunnin seikkailun jälkeen aivan rättiväsyneenä hotellille. Pikku torkkujen jälkeen lähdimme läheiseen ostoskeskukseen syömään ja lähettämään tämän blogimerkinnän verkkoon. Saadaksemme netin poikkesimme MOF nimiseen japanilaiseen kahvilaan. Juha sai hyvän ja makean kahvin suklaalla, mantelilla ja kermalla kun taas Krista tilasi myyjän suosituksesta vihreää teetä maidolla. Kristan teetä voidaan verrata suoraan lämpimään pinaattikeittoon. 😀

We tried to wake up early so we could get free tickets to the sky bridge between Petronas twin towers. Those tickets are given away during the morning at the KLCC. We woke at 7.00 … 7.30 and were at the tower at 8.50. The ticket giveaway beings at 8.30, but we were too late and didn’t get any. So we changed the plans for today. Our idea was to learn something about Islamic religion by visiting Islamic museum. That museum is on the other side of the town so we went back to the hotel to change gears.

On our way to the hotel we noticed that our gears are completely wrong. We had umbrellas, the better camera and 3 liters’ of water. What we needed was sun classes, sun lotion and the small camera. At the hotel room we had to struggle to get out of there, we were way too sleepy. At the KCLL train station Juha felt really hungry and was running on steam so he had his lunch break there. It is widely known that Juha is some what of a gourme eater and a friend of hot spicy food. It comes as no surprise that the Malaysian spicy and food in wide varieties suits Juha perfectly. Every meal is a new different happy little fire storm in the mouth. Krista had her lunch at the other end of the train trip in some food joint that is popular among the natives. The experience was …. as real as it gets.

At this point I feel I should say something about the local toilets. Some natives do squat shitting and this is supported by giving them their own booth with a hole in the ground. If you see a western toilet with shoe prints on the seat Mr. Squat shit has been there. The probability of different kind of “splatters” on the seat and areas surrounding the toilet increases a lot. In this case I suggest that you change booth or if need be entire toilet.

Islamic museum and the unbelievable heat took its toll and we consumed 4.5 liters’ of water while we drag our selves after four hours of adventure to our hotel room. We were dead tired and slept a couple of hours. After the nap we went to the nearby mall for dinner and to send this blog entry. To get free internet we decided to have our coffee and tee in a Japanese coffee shop called MOF. Juha managed to order good but sweet coffee with chocolate, almonds and whipped cream while Krista got (recommended by the cashier) green tee with milk. We can describe that tee to be warm spinach soup. 😀

Juhan ruoka sunnuntaina Kristan lounas sunnuntaina Petronas Twin towersin pesijä kaukaa Petronas Twin towersin pesijä läheltä Pää moskeija sunnuntain keli

3 comments

Nyt on póistettu kaikki turhat vaatimukset kommentoinnista! Meteliä pojjaat ja tytöt jos “kuuntelette” 🙂

Ei mitään mikä auttaisi ymmärtämään niitä. 😀 Nyt tiedän mikä seinä moskeijasta osoittaa kohti Meccaa ja mitä varten tietyt “portaat” siellä on, mutta ei sen enempää 🙂

Leave a Reply