“epämukava uni” kasattuna

Tänään jätin väliin viimeisen Pilates kerran saadaksi rakennettua epämukavan unen. Koko koneen kasaaminen vei liki kaksi tuntia sillä jouduin kasaamaan kotelon osista takaisin toimivaksi koteloksi.

Ensimmäinen bootti osoittautui jäätäväksi, kone ei bootannut eikä antanut mitään vinkkiä viasta. Ohjekirjojen avulla huomasin että totta kai olin laittanut muistikammat vääriin paikkoihin. Valitettavasti tämä ei auttanut koneen käynnistykseen. Niinpä testasin näytönohjaimien kiinnityksen ja kas alempi oli huonosti kiinni.

Sydän täynnä toivoa neljäs bootti pystyyn ja kone pimeni täysin. Hienoinen epätoivo sydämmessä alan purkamaan konetta osa kerrallaan palasiksi kunnes olen emo+prosa+1 kampa ja varanäytönohjain kombossa. Kone on yhä mykkä. Kiinnitin virtalähteen varakoneeseen ja syvä hiljaisuus. Tässä epätoivon hetkessä aloin miettiä sulaketta. Koitin pöydän lamppua, se ei käynnistynyt. Pieni toivo sydämmessä sulakekaapille ja kyllä(!) sulake on palanut. Vipu takaisin ylös, osat yksi kerrallaan koneeseen ja joka välissä testibootti.

Kun hissukseen aloin tokenemaan järkytyksestä aloin virnistelemään. Yksi kone, ainoana laitteena piirissä (varta vasten vedetty kaapeli) ja sulake meni >:-D. Mahtavaa? Oi kyllä.

Käyttökokemuksia:

Bootti vie liki 2 minuuttia mikä jakautuu näin:

  • syvä hiljaisuus 10 sekunttia
  • BIOS 10 sekunttia
  • RAID-ohjain 80 sekunttia
  • LoppuBIOS 10 sekunttia

Kaikki asiat Windowsissa tapahtuvat silmän räpäyksessä, tajuttoman nopea laite, eikä tätä ole vielä edes viritelty. Levystö tuottaa pientä pettymystä:

Transfer rate: 460 MB/s vain 4 kertaa enemmän kuin aikaisemmalla Raptor pakalla
IOPS: 50-11,4 kertaa enemmän kuin Raptor pakalla riippuen kirjoitettavan datan koosta.

Tällä hetkellä minua vain virnistyttää >:-)

Leave a Reply