22/08/2006 Päivä Jahdilla

Päivä alkoi kohtuu aikaisin kun koitimme mennä aamiaiselle 8.30. Sen sijaan, että Peppe olisi tarjonnut meille aamiaista hän saattoi meidät rantaan pienelle veneelle. Peppe kertoi meille, että tämä on meidän häälahja italialaisilta. Tämä pieni vene vei meidät isommalle veneelle, pienelle jahdille.
Jahdilla pääsimme nauttimaan aamiaisesta aamuauringossa jahdin kannella. Kuohuviini ja mansikat olivat aamiaisen (aikaisemmasta tuttu) kohokohta. Meille oli luvassa päivä tällä jahdilla. Pienimuotoisen paikkojen esittelyn jälkeen lähdimme kohti avoimempia vesiä ja aamupäivän Krista otti aurinkoa ja Juha käväisi auringossa :). Pääasiassa allekirjoittanut oli sisällä tai yläkannella varjon alla katselemassa.
Kun olimme avoimemmilla vesillä meitä alettiin opettamaan tandemriippuliitoon (?). Kyseessä siis on operaatio jossa olemme toisen ihmisen kanssa ilmassa riippuliitimen kanssa ja vene vetää meitä pitkin merta. Vaikka lämpötila meren pinnalla on yli kolmenkymmentä astetta, niin joitakin metrejä ilmassa meren yläpuolella on muuten hämmästyttävän viileää. Tämän toimintahetken jälkeen lämmittelimme kotvasen veneen kannella polttavassa auringossa. Lounas oli upea esitys meriruokaa, joita minä en osaa edes listata. Lounaan jälkeen oli mahdollisuus polttaa itseään lisää auringossa, mutta Juha oli jo nyt saanut kevyen punoituksen muutamaan kohtaan, joten hän passasi tämän mahdollisuuden.
Iltapäivällä kävimme pulahtamassa meressä ja harjoittelimme vesiskootterin käyttöä. Vehje on yllättävän ärhäkkä, ärhäkämpi kuin Juhannuksena koittamamme mopo. 🙂
Ennen paluuta arkeen oli vielä luvassa illan kohokohta, illallinen. Meidät vietiin saarelle, jonka lähelle olimme pysähtyneet vesiskootterin käyttöä harjoittelemaan. Saarelle oli katettu kahden hengen pöytä kynttilöineen. Söimme upeaa meriruokaillallista laivan miehistön (3 henkeä) soittaessa serenadia kahdella kitaralla ja viululla samalla kun katselimme orastavaa auringon laskua, jota kohti lensi kaksi koulutettua kyyhkystä kannatten sydämmen muotoista silkkinauhaa. Tilanne olisi ollut mitä taianomaisin, jos rannalla ei olisi ilmestynyt vesikauhuinen orava.
Tätä kaikkea kuvittelimme kun aamulla makasimme rannalla paahtavassa auringonpaisteessa. Meillä oli aurinkovarjo mukana, mutta Juha ei käyttänyt sitä. Myöhemmin myös selvisi, että Juha vain hieman ylimielisesti levitti aurinkorasvaa. Vatsassa on nyt vinkeän muotoinen punaisempi alue. Aamupäivän makasimme siis rannalla, tai Krista makasi, Juha kävi noutamassa pyyhkeet, siihen meni yli puoli tuntia. Iltapäivän pelasimme shakkia ulkoilmassa, tällä kertaa varjossa. Pienten tirsojen jälkeen kävimme vielä rannalla köllittelemässä. Tässä kohtaa myös Juhan aurinkorasvan epätasainen levitys kävi ilmi.
Illalla kävimme Sant Angelossa syömässä kalaruokaa. Odotuksemme ravintolan tasosta ei aivan kohdannut todellisuutta. Siitä huolimatta ruoka oli hyvää. Paluureissun takaisin teimme tällä kertaa taskulampun valossa :).

Today we started fairly early, but when we tried to get breakfast at 8.30 Peppe took us to the shore, where a small boat waiting. Peppe told us that this was our wedding gift from the italians. This little boat took us to a bigger boat which was a small yach.
At the Yach we got our breakfast. The highlight of the breakfast was sparkling wine and strawberries (we’ve done this before). We were facing a day on the yach. After a small introduction to the boat we headed towards open waters. During this Krista took sun on the deck of the ship, while Juha breafly visited the deck for a quick tan. Mainly he stayed inside or on the second deck under a shade.
When we arrived to enough open waters we got small training on tandem glaiding. This is a operation where we are up in the air (with another person) and the boat drags us along the sea. Even though the temperature was over thirdy degrees it was supricingly cool up in the air.
After this cooling session we warmed our selfs up on the deck of the ship under the burning sun. Lunch was a fabilous display of different seafood, which I can’t even name. After the lunch we had another opportunity to burn our selfs under the sun, which Juha passed because he was starting to show red color.
During the wafernoon we practiced using a waterscooter. They are surpricingly strong and fast. 🙂
Before we returned back to the bed and breakfast we had our last (but not least) surprice. The surprice was a romantic dinner on an island (we were near it all the time we practiced with the scooter). On the beach of the island was a table for two with candles. We ate magnificent seafood and watched the early sun set while the crew of the ship (3 persons) played a serenade with two guitars and a violin. Towards the sun set flew two trained pigeons holding a heart shaped silk ribbon. It would have been a magical moment, but at the magical moment a squirrel with rabies arrived.
We imagined all this while lying on the beach in the heat of the morning sun. We had our sun umbrella with us but Juha choose not to use it. Later on we found out that Juha wasn’t so carefull when he spread the sun lotion. He now has on his tummy a red area. The morning we were on the beach or Krista was, Juha went to get the towels which took atleast 30 minutes. The afternoon we played chess outside, but in shadows. After a small afternoon nap we went to the beach again. It was at this point when we noticed that Juha had mild sun burns. In the evening we went to Sant Angelo for fish dinner. Our expectations didn’t quite meet the reality of the restaurant. Dispite of this the food was good. This time we did the return jorney with a flash light.

4 comments

ujjjjjjaaaaaaaaaa!I hope that you stay good there! it’s funny to read your days there!you have a good immagination!!!!!!…sweet dreams!the “paradise”is a really a paradise,isn’t it?kisses to you and Krista

Franci: Yes, the “Paradise” is really a paradise to eat in.Jep, vesikauhuisista oravista on niin vaikea päästä eroon.

Leave a Reply