Ensimmäinen päivä

Aamulla kello soi klo 8.00, ensimmäisiä elonmerkkejä kämpässä oli 8.30. 9.15 kaikki tietokoneeni sammuivat ja viimeiset pakkaukset sekä kämpän siivous alkoi.
Kahdentoista aikoihin kävin heittämässä avaimeni Jarnolle, samoin jääkaapin sisällön. Pakkaus meni loppupeleissä hyvin kivuttomasti ja kämpän siivouskin eteni. Tosin otimme sen verta rauhallisemmin että edellisenä iltana päätetty klo 12 lähtöaikana ei täsmännyt. Ennen lähtöä tarkistin tandemin paineet, vaihdoin oman juomapullotelineeni, joka oli käytännössä täysin irti, toisen pyöräni telineeseen ja korjasimme Kristan satulan oikealle korkeudelle.
Tarkka lähtöaikamme oli 13.52. Huomasin välittömästi että pyörämme oli hutera! Ikinä ei ole tandemimme vaappunut niin pahasti kuin liikkeelle lähtiessämme. Ajoimme ulos kaupungista ja tutkimme peräkärryä. Huomasin että sen pikakiinnitys oli yhtä löysä kuin ripulipaska. Suoristin kärryn renkaan ja kiristin sen uudestaan, samalla tasapainotin kärryn kuormaa uudelleen. Huomasin myös, että peräkärryn nivelen tappia saattoi kiristää ja kiristin sitä aikalailla, se oli myös löysä. Tämä vähensi vaappumista aikalailla, mutta laite vaappui yhä. Ajoimme silti ~40 kilometriä Kuhankuonon kansallispuistolle (Nimi on muistin varainen, saa korjata!) ja siellä tasoittaaksemme vaappumista siirsimme tarikalla olleet Halti-laukut eteen. Tämä tasoitti riittävästi vaappumista, loppuvaappuminen johtui varmaankin kärryn huonosta pakkaamisesta. Tuolla viritelmällä työstimme kohti Säkylää, jossa klo 18.30 poikkesimme Säkylän varuskunnan sodeen halvoille munkeille ja kahville! Kotiin saavuimme 20.30. Kotona suoritimme sarvien säätöä ja toinenkin juomapulloteline vaihdettiin.
Koska pyörällä polkiessa on aikaa ajatusten harhailuun, syntyy minulle usein ihmeellisiä hajatuksia (harhailevia ajatuksia) ja ajattelin jakaa niitä loppumaailmalle.
Hajatus
Tunnistakaapa mainos…
Pahoittelemme viivästystä. Etukumimme puhkesi, 2. kuski sanoi itsensä irti, avustajat ovat amatöörejä, mutta onneksi 1. kuski on aito ja ihana Leivo.
Tandem – jotain ihan muuta.
Jep, ei kovin tasokasta, mutta mitä voi odottaa?
Kannisto! 45 kilometrin päässä Turusta 204:sta pitkin löytyy kyltti Kannistontie.
Mäntysaari! 22 kilometrin päässä Turusta Paattisilla on Mäntysaarentie -kyltti.
Pojat, tiedätte mitä tehdä!
Ensimmäisen päivämme keli oli lähes täydellinen ajokeli, ainut valittamisen aihe löytyy tuulesta ja tuulen voimakkuutta pahensi huono pakkaus. Illan päätös oli myös täydellinen sillä Mirjan luona meitä odotti grilliruokaa, suihku ja pehmeä sänky.
Huomenna aamupäivällä kohti Tamperetta, arvioitu etäisyys 80 kilometriä. Tampereella tulemme viipymään 2 yötä, koska meille on luvassa Särkäniemessä pieni huvipuistokeikka. Aiomme myös täydentää varusteluamme hieman, joskin tavaraa taitaa jo nyt olla liikaa mukana. Kevyesti se pyörä silti liikkuu.

6 comments

Leivon ajatuksenjuoksun olen aina tiennyt suht vilkkaaksi, mutta tämä taitaa olla niitä ensimmäisiä kertoja, kun se ei tajua olla niistä hiljaa 🙂 Lasse-boy on töissä 14-02, että eipä tässä hirveitä kerkee.. ja sitten, laadusta tinkimättä (välittämättä): -Elvi-täti, koska sinä oikein menet remonttiin? -Mitä sinä tarkoitat lapsi-kulta? -No kun isä sanoo aina, että sinulla on riivit löysällä.

Olen vanhempieni luona kasaamassa autiotupalistaa ja jo nyt tihkuttaa. Ja Lasse, mitä noihin hajatuksiin tulee, niiden tason täytyy laskea matkan kasvaessa :D.

Niin se alkaa. Kuhankuonon kansallispuistopa on pirun hieno, siellä olin talvivaelluksella nyt menneenä talvena, suosittelen lämpimäisesti tutustumista joskus. 15. päivä oli upea sää, mutta tänään 16. jo satelee melkein täällä Turussa. Toivottavasti ei Hui-Tre -välillä. Tänään Vesa -> Vam, tiedoksi kaiken maailman Lasseillekin!

Leivo! Tiedän että siellä on mäntysaarentie. 🙂 Olen nähnyt sen jo aikaisemmin! Silloin kun pyöräiltiin Turkuun, taisinhan siitä silloin sanoakin. 🙂 Ja ainakin Helsingissä nyt sataa. Toivottavasti nyt tulisi parempia kelejä, että olisi kiva ajella.

Tampereella satoi ainakin tänään päivällä,kertoi siellä päin ajellut kuorma-autoilija ja toivoi, että ette “hirveesti” kastuneet. Illalla klo 18.40 näytti Huittisissa selkeentyvältä. Ilma meinaan ! Terkkuja 🙂

Leave a Reply