Viikon summaus

Thursday, 2024-06-27

Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/Al / 100km
Kokonaiskilometrit: 3008 km
Päivää ilman asvaltti-ihottumaa Veikon polvissa: 0

Alkuviikko meni aivan pipariksi. Sunnuntain pitsakokeilu paljasti, että Veikko ei voi syödä ainakaan sellaista pitsaa. Yö meni täysin palasiksi ja sitä myöten aamurytmit hajosivat.

Maanantai-iltana vedin Krav Maga treenit. Täällä Cagliarissa on samaan aikaan KMG kesäleirit ja maanantaina oli iltaohjlemaa, niin että Emmanuele eikä Massimo pystynyt vetämään oman salin treenejä. Tarjouduin vetämään treenit, jotta ei tarvi peruuttaa oman salin tuntia. Täytyy myöntää, että 19.29 hieman hikoilutti. Treenien alkuun oli 1 minuutti ja paikalla on 1 harrastaja. Adapt, improve and overcome? Mennään AMA (Ask Me Anything) protokollalla? Onneksi 19.35 rivissä oli 6 henkeä – normaali määrä ja siitä lähti ilmeisen onnistuneet treenit käyntiin.

Maanantai – tiistai välisen yön aikana oli useampi heräämisiä ja tiistaikin meni alavireisesti. Illalla oli minun oma iltani, jonka käytin Veikon ja minun Juhannusviikonlopun suunnitteluun. Vesipyssyt ja vesi on reissun teemana. Pieni herra on pyssytellyt tikuilla koko kesän, joten aletaan pyssyttelemään vedellä. Se on tässä kuumuudessa vain helpotusta tuova riemu.

tiistai -keskiviiko välinen yö piti sisällään vielä heräämisen tai kaksi, mutta selvästi rauhottumaan päin. Juttelut ystävien kesken antoi osviittaa siihen mikä voisi olla oikeammin Veikon vatsavaivojen takan. Tiedämme jo että gluteeniton ei ole koko totuus, mutta se on riittävä totuus. Seuraavaksi pitää testata durum kamaa, josko sen avulla saataisiin vahvistettua epäilyjä oikeasta ongelmasta. Keskiviikkona oli luvassa meidän eka turistiosuus Cagliarissa: Cagliari underground tour. Kävimme kahden tunnin mittaisella kierrosella kolmessa eri maanalaisessa paikassa. Veikko jaksoi hyvin, vasta viimeisen kohdalla alkoi homma karkaamaan käsistä. Eka tunneileista oli toisen maailman sodan aikainen pommisuoja koululaisille. Siellä ei ollut sähköjä, joten paikka oli valaistu kynttilöillä. Olimme illan viimeinen ryhmä, joten saimme, jos halusimme puhaltaa kynttilät pois. Veikko oppi puhaltamaan kynttilöitä ja kun taito saatiin haltuun, sitä harjoiteltiin! Kynttilältä toiselle puhkumaan ja puhaltamaan. Herra hoiti oman osuutensa mallikkaasti. Tunnelien viimeinen kynttilä säästettiin pikku miehelle puhallettavaksi.
Toinen tunneli oli vanha, vanha maanalainen kirkko. Sitä oli muokannut jokainen saarta jossain vaiheessa hallinnut kansa omalla tavallaan. Kolmas oli vanhaa Cagliaria, joka oli löydetty kirkon remontoinnin yhteydessä 7 metriä maan alta ja sen ympärille oli tehty museo – hyvin samanlainen kuin Turun Åboa Vetus. Kun talolle vihdoin päästiin kaikki simmahtivat nukkumaan – tuli käveltyä ja poljettua riittävästi taas.

Reitti Veikon noutoon päiväkodista on jo hyvin optimoitu. Suurin osa ajasta menee puhtaasti pyöräteillä ja ajoaika on tippunut alle 30 minuuttiin ilman kärryä. Reitti on melkoisen erilainen kuin ensimmäinen.

Leave a Reply