Viikon summaus

Friday, 2024-06-21

Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Kokonaiskilometrit: 2835 km
Päivää ilman asvaltti-ihottumaa Veikon polvissa: 0

Huhhuh. Vieläkin on arki vauhdikasta, hissukseen hidastuvaa, mutta vauhdikasta silti. Tämä kesä on omanlaisensa, merkittävästi vauhdikkaampi kuin mitä muistan muiden kesien olleen – erona lienee Kristan tutkinnon tekeminen ja Veikon päiväkotielämä. Rauhoittumista on alkanut tapahtumaan vasta tällä viikolla.

Sunnuntaina vietimme laiskan aamupäivän, kenelläkään ei ollut suunnattomasti energiaa tai haluja lähteä tutkimaan paikkoja ja autokin oli vielä huollossa. Iltapäivällä otimme kohteeksemme kasvitieteellisen puutarhan, joka on siellä mielenkiintoisemmalla puolella kaupunkia. Puutarha on hieman ränsistyneessä kunnossa ja yllättävän pieni. Mielenkiintoisin paikka oli väistämättä roomalaisten aikainen vesivarasto ja jakojärjestelmä eli luola 🙂 Pienellä herralla oli huonompi kävelypäivä ja hän repi polvensa auki useaan eri otteeseen. Tätä kirjoittaessa polvissa on useita, useita eri haavoja ja reikiä… Korva taasen liki täysin parantunut

Maanantaina oli auton nouto ja kauppareissu. Suunnitelma oli selkeä, Veikon nouto päiväkodista ja siitä pyöräily autolle, autolla Decatloniin ostamaan elektrolyyttimehuja takaisin kotiin leikkimään. Mikään suunnitelma ei selviä kohtaamista todellisuuden kanssa, eikä tämä suunnitelma ollut poikkeus. Olimme matkalla Veikon kanssa kohti korjaamoa kun eturenkaani muutui löysäksi ja sitten tyhjäksi. Dodiin! Pyörä parkkiin tien sivuun ja mukautettua sotasuunnitelmaa miettimään…. BUSSIT! Busseilla pääsee perille. Pyörä lukkoon, peräkärry lukittiin pyörään ja bussipysäkille. Onneksi omille selvittäneet bussien toiminnan, eikä tätä tarvinnut tässä oppia. Eka bussipysäkki oli sitä mitä voisi odottaakin, toka, toka oli haastava – niin haastava että unohdin ottaa kuvan. Bussipysäkki oli näet kolmen ambulanssi takana bussin ajosuunnasta katsottuna. Pysäkillä olevat ei voi nähdä bussi ennen kuin se on juuri kohdalla, eikä bussi näe pysäkillä olevia ennen kuin ihan pysäkin kohdalla. Tämän natiivit ratkoi seisomalla tiellä ambulanssien ja liikenteen välissä tai liikenteenjakajan päällä keskellä nelikaistasta katua … Me teimme molemmat vaihtoehdot. Bussiseikkailu vei puolitoista tuntia. Auto on taas ehjä! Tässä kohtaa hyvin nälkäinen härkäpari pohti vaihtoehtoja ja päätyi Mäkkäri, Decatlon, polkupyörän nouto, nukkumaan -järjestelyyn. Illan Maga treeneihin ei enää riittänyt omat paukut vaan päädyin korjaamaan renkaan. Kaikkien renkaiden läpi oli mennyt ruuvi. Päädyin paikkaamaan päälikumin sisäpuolelta ja sisäkumin kahdelta puolelta. Taas kulkee!

Tiistai, keskiviikko ja torstai arkea. Töitä, Veikon nouto, leikkejä, ehkä treenit ja nukkumaan. Torstaina siivottiin ja pakattiin auto, valmistaudittiin viikonlopun pikku ajoreissuun.

Tänään perjanaina on Kristan koulutuksen tämän kesän loppu ja sen loppuhuipennus on oppilaiden (lasten) harppukonsertti siellä kasvitieteellisessä puutarhassa. Veikko ja minä pääsemme nauttimaan esityksestä.

Veikon italian kielen opinnot etenee, hän puhuu nyt sekotelmaa. Painajaiseen herätessään hän huusi mamaa papaa kunnes pääsin paikalle. Tehdessään virheen hän sanoo scusi papaa tai scusi. Eilen hän kyseli onko pihalla cane. Tänään leegoleikeissä dialogissa oli mukana lause “Come ti chiami”.

Leave a Reply