Aamusäätäjän teknistä  raportointia

Online pelit on tulevaisuus, siitä ei pääse mihinkään. Niinpä täällä on koitettu 4G datayhteyksiä. Ensimmäinen paikallinen 2GB datapaketti  kesti noin 5h. Windows koneista oli käsin suljettu kaikki ilmiselvät nettisyöpöt, mutta se ei pelastanut mitään. Tiistaina kaupunkikierroksella hankittiin toiset 2GB ja illalla yritettiin uudestaan. Kun liikennettä oli hallitsemattomasti kulunut  350 MB nettiyhteydestä luovutettiin. Verkko pitää ottaa kunnolla haltuun, jos online pelejä aiotaan pelata. Onneksi tätä varten on Leivostoliiton Rasbperry reititin. 

Klo 06.35 kahvinkeitin porisee ja aamun hämärässä yksinäinen mies miettiin DNS:n haltuunottoa. 06:45 alkaa tasainen naputus ja kliksutus. Yksinäiset voitontanssit tanssitaan vähän ennen kahdeksaa. Kahvi on kylmänä mukissa, mutta verkko on hallussa. DNS kaapataan ja vain tietyt domainit selvitetään “oikein”, kaikki muut selvitetään osoitteeseen 127.0.0.1.  Tämän lisäksi FORWARD chain tiputtaa kaiken mikä ei ole erikseen sallittu. Lopputulos on rautainen kontrolli. Silti online pelit epäilyttää, Heroes of the Storm aamun testeissä vei ~100 MB yhdeltä mieheltä. Datapakettia on vielä jäljellä 1.5GB…

Onneksi Call of duty 2 toimii offline tilassa };) 

Leave a Reply